Κολύμβηση: «Χρυσή»» η Κίνα στα 4Χ100μ με απίστευτη ανατροπή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κολύμβηση: «Χρυσή»» η Κίνα στα 4Χ100μ με απίστευτη ανατροπή
Η Κίνα, χάρη στον απίθανο Ζανλέ Παν που έκανε ένα εξωπραγματικό 45.92 στο τελευταίο 100άρι (ελεύθερο), υποχρέωσε τις ΗΠΑ στην πρώτη ήττα τους.

Απίστευτη εξέλιξη είχε ο τελικός των 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η Κίνα, χάρη στον απίθανο Ζανλέ Παν που έκανε ένα εξωπραγματικό 45.92 στο τελευταίο 100άρι (ελεύθερο), υποχρέωσε τις ΗΠΑ στην πρώτη ήττα τους, από τότε που το αγώνισμα εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, δηλαδή το 1960! Η τετράδα των Τζιαγού Σου, Χαϊγιάνγκ Τσιν, Τζιατζούν Σουν και Ζανλέ Παν τερμάτισε σε 3:27.46, αφήνοντας τους Αμερικανούς στη δεύτερη θέση με 3:28.01. Τρίτη με 3:28.38 ήταν η Γαλλία, με τον Λεόν Μαρσάν να εξασφαλίζει το πέμπτο μετάλλιό του στους Αγώνες.

Οι Ασιάτες είχαν το προβάδισμα μετά τα δύο πρώτα στιλ, με τους Τζιαγού Σου και Χαϊγιάνγκ Τσιν να κρατάνε την πρωτοπορία και τις ΗΠΑ να υποχωρούν στην τέταρτη θέση μετά το πρόσθιο, όπου ο Ανταμ Πίτι και ο Μαρσάν ξεπέρασαν τον Νικ Φινκ. Η Κίνα είχε ένα μειονέκτημα στην πεταλούδα και αυτό το εκμεταλλεύθηκαν η Γαλλία με τον Μαξίμ Γκρουσέ και οι ΗΠΑ και με τον Κάλεμπ Ντρέσελ (που επιτέλους έκανε μία καλή κούρσα στο Παρίσι, με split 49.41), που βγήκαν μπροστά. Ο Παν πήρε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω, αλλά δεν... έβλεπε κανέναν. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν των 100μ. ελεύθερο έκανε την κούρσα της ζωής του και χάρισε τη χώρα του το χρυσό μετάλλιο.

Οι ΗΠΑ μετρούσαν ως τώρα 15 νίκες σε 16 διοργανώσεις, με μοναδική εξαίρεση το 1980 στη Μόσχα, όπου δεν συμμετείχαν λόγω μποϊκοτάζ, οπότε στην ουσία ήταν αήττητοι! Στον αντίποδα, Κίνα και Γαλλία δεν είχαν πάρει ποτέ ούτε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε αυτή τη «σκυτάλη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider