Ισραηλινό χτύπημα με drone στον Λίβανο – Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χαμάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραηλινό χτύπημα με drone στον Λίβανο – Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χαμάς
Στοχευμένη επίθεση με drone που χτύπησε αυτοκίνητο και σκότωσε τον επικεφαλής ασφαλείας της Χαμάς στον Λίβανο, Samer al-Hajj πραγματοποίησε το Ισραήλ στη Σιδώνα

Αξιωματούχος της Χαμάς σκοτώθηκε σήμερα σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Σιδώνα του Λιβάνου. Όπως μεταδίδει το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων NNA, ο Σάμερ αλ Χατζ σκοτώθηκε όταν ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Το θύμα ήταν υπεύθυνος ασφαλείας της Χαμάς στον καταυλισμό Άιν ελ Χέλουε, τον μεγαλύτερο παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στον Λίβανο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) ανέφερε πως είδε ένα απανθρακωμένο πτώμα να ανασύρεται από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου, ενώ στρατιώτες απέκλεισαν την περιοχή. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, κατά την επιδρομή, τραυματίστηκαν δύο άμαχοι οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Σιδώνας.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες, εν αναμονή της επίθεσης της Χεζμπολάχ, το Ισραήλ έχει εντείνει τις επιθέσεις του προς το νότιο Λίβανο, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους στόχους πέραν της εν λόγω περιοχής. Λίγο νωρίτερα, το Al Jazeera μετέδωσε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε συντονισμένη επίθεση με αεροπορικά χτυπήματα σε χωριά του Λιβάνου κοντά στα σύνορα.

Παράλληλα, εντείνονται οι διπλωματικές πιέσεις για την αποφυγή γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή. Ηνωμένες Πολιτείες, Κατάρ και Αίγυπτος με κοινή ανακοίνωσή τους κάλεσαν Χαμάς και Ισραήλ να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου για εκεχειρία στις 15 Αυγούστου, ποντάροντας στον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα για την εκτόνωση της έντασης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.

Το Τελ Αβίβ έχει ήδη αποδεχθεί την πρόταση, αλλά ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, καθώς το Ιράν επιμένει σε δίγλωσση στάση. Tαυτόχρονα, υπάρχει το σχέδιο των τριών φάσεων, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι καινούργιο. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που αν συμμετέχει το Ισραήλ θα πρέπει να το αποδεχτεί.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την πλήρη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα για έξι εβδομάδες. Η δεύτερη φάση «βλέπει» ένα μόνιμο τέλος στις εχθροπραξίες με αντάλλαγμα την απελεύθερωση όλων των ομήρων και την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων. Τέλος, η τρίτη φάση προβλέπει να ξεκινήσει ένα πολυετές σχέδιο ανασυγκρότησης της Γάζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ: «Συγκλονισμένος» ο Ύπατος Αρμοστής από τις δηλώσεις του Ισραηλινού Υπ. Οικονομικών για τη Γάζα

Διπλωματική κρίση Ισραήλ - Νορβηγίας

Το Ισραήλ θα πολεμήσει τη Χεζμπολάχ με «όλη του τη δύναμη», προειδοποιεί ο Γκάλαντ

gazzetta
gazzetta reader insider insider