Πυρκαγιές: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις η πυροσβεστική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιές: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις η πυροσβεστική
Σε κατάσταση επιφυλακής για αναζωπυρώσεις στην Αττική παραμένει η πυροσβεστική, με μικρές εστίες φωτιάς να έχουν καταγραφεί το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή Ερυθρός της Νέας Μακρής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Σε κατάσταση επιφυλακής για αναζωπυρώσεις στην Αττική παραμένει η πυροσβεστική, καθώς σε πολλές περιοχές λόγω της ξηρότητας του κλίματος και των υψηλών θερμοκρασιών το έδαφος «καπνίζει» ακόμα, ακόμα και σε περιοχές που η φωτιά έχει κατασβεστεί.

Μικρές εστίες φωτιάς εντοπίστηκαν το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή Ερυθρός της Νέας Μακρής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Στην περιοχή έσπευσαν επίσης 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας, μιλώντας για τη μεγάλη πυρκαγιά στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι στην Αττική «έχει μπει η πόλη στο δάσος», ενώ «στην επαρχία έχει μπει το δάσος στις πόλεις». Ήταν μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, ίσως η πιο δύσκολη των τελευταίων ετών που έχουμε αντιμετωπίσει λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν τόνισε.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίγκας, τόσο οι δυνατοί άνεμοι όσο και η συνεχιζόμενη ανομβρία με τις υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν απώλεια ζωής και καταστροφές.

Κικίλιας: «Σε λιγότερο από 20 λεπτά, η φωτιά πέρασε πάνω από την Πεντέλη»

Στους λόγους που ξέφυγε η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ απάντησε στα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για τον αριθμό των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν.

Ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, είπε ότι οι καμένες εκτάσεις είναι λιγότερες από τα 80.000 στρέμματα που εκτιμά το Copernicus και στάθηκε στις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, οι οποίες συνέβαλαν στο να ξεφύγει το μέτωπο, παρά την πολύ γρήγορη επέμβαση της πυροσβεστικής.

«Οι ζημιές δεν είναι πολύ μεγάλες. Το πρώτο ελικόπτερο έσπευσε στα πέντε λεπτά και μετά άλλα τέσσερα ελικόπτερα. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθή η φωτιά. Μετά έφυγε. Μετά έγιναν ζώνες για να σταματήσει η φωτιά. Πρώτη προτεραιότητα ήταν να προστατεύσουμε τα σπίτια. Σε λιγότερο απο 20 λεπτά, η φωτιά πέρασε πάνω από την Πεντέλη».

Αναφερόμενος στην τραγική απώλεια μίας γυναίκας στο Πάτημα Χαλανδρίου είπε: «Στην περιοχή εκείνη εκδόθηκε 112, οι συνάδελφοι της γυναίκας έφυγαν, για κάποιους λόγους η ίδια δεν έφυγε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιφέρεια Μπιέλγκοροντ της Ρωσίας

Ταραχές στη Βρετανία: Πάνω από 1.000 συλλήψεις

Οι γιγαντιαίες πυρκαγιές προκάλεσαν πελώριες εκλύσεις CO2 πέρυσι

gazzetta
gazzetta reader insider insider