Ουκρανία: Σφοδρές συγκρούσεις στο ανατολικό μέτωπο - Δεν υποχωρεί η ρωσική πίεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Σφοδρές συγκρούσεις στο ανατολικό μέτωπο - Δεν υποχωρεί η ρωσική πίεση
Η Ουκρανία ανέφερε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ρωσική στρατιωτική πίεση υποχωρεί κατά μήκος του ανατολικού μετώπου εντός των συνόρων της σήμερα, μία και πλέον εβδομάδα μετά την εισβολή της στη Ρωσία και έκανε λόγο για τις σφοδρότερες μάχες εδώ και εβδομάδες κοντά στο Ποκρόβσκ.

Η Ουκρανία ανέφερε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ρωσική στρατιωτική πίεση υποχωρεί κατά μήκος του ανατολικού μετώπου εντός των συνόρων της σήμερα, μία και πλέον εβδομάδα μετά την εισβολή της στη Ρωσία και έκανε λόγο για τις σφοδρότερες μάχες εδώ και εβδομάδες κοντά στο Ποκρόβσκ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του στρατού Ντμίτρο Λικόβιι είπε ότι η Ρωσία έχει μετακινήσει ορισμένα στρατεύματα από τον κατεχόμενο ουκρανικό νότο σε άλλες περιοχές, όμως αυτό δεν συνιστά προς το παρόν μία μεγάλη αναδιάταξη.

«Δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές αλλαγές στο μέγεθος των δυνάμεων και ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού δεν έχει αλλάξει αρκετά ώστε να υποδείξει οποιαδήποτε αλλαγή ή εξασθένιση… των εχθροπραξιών», επισήμανε ο Ουκρανός αξιωματικός σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Σερχίι Τσεχότσκιι, ένας αξιωματικός της 59ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, δήλωσε πως δεν υπάρχει χαλάρωση στη ρωσική πίεση στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, όπου η Ρωσία έχει επικεντρώσει τις επιθέσεις της εδώ και μήνες.

«Ο εχθρός, παρά τα όσα συμβαίνουν στο έδαφος της Ρωσίας, συνεχίζει να διατηρεί τον όγκο των στρατευμάτων του σε αυτήν την κατεύθυνση και προσπαθεί να καταγράψει επιτυχίες», είπε ο Τσεχότσκιι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες εφεδρικές δυνάμεις τους στο ανατολικό Ντονέτσκ και έχουν «πραγματικά πιέσει» την Ουκρανία εκεί, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη 58 μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και της Μόσχας στο μέτωπο κοντά στην πόλη Ποκρόβσκ, που βρίσκεται υπό τον ουκρανικό έλεγχο, οι περισσότερες που έχουν αναφερθεί στο πλαίσιο μίας μονάχα ημέρας αυτόν τον μήνα.

Μόσχα: Οι δυνάμεις μας προωθούνται προς το Ποκρόβσκ

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της πήραν τον έλεγχο ενός χωριού στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 16 χιλιομέτρων από τη σημαντική πόλη Ποκρόβσκ, που αποτελεί έναν σημαντικό εφοδιαστικό κόμβο για τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή.

Η αιφνιδιαστική επίθεση της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ την 6η Αυγούστου θεωρήθηκε από στρατιωτικούς αναλυτές ως μια απόπειρα να εξαναγκαστεί η Ρωσία να εκτρέψει δυνάμεις της από το ουκρανικό μέτωπο.

Όμως, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατήγαγαν μια σειρά νικών κατά μήκος του μετώπου, από την περιφέρεια του Χαρκόβου έως το Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, η Ρωσία κατέλαβε το χωριό Ιβάνιβκα, στο πλαίσιο μιας ξεκάθαρης ώθησης προκειμένου να φθάσει στον δρόμο που οδηγεί στο Ποκρόβσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ. Υποστηρίζει επιπλέον ότι ρωσικές μονάδες νίκησαν τις ουκρανικές δυνάμεις σε μια σειρά μαχών στην περιοχή.

Το Reuters δεν μπορεί να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ή της Ουκρανίας στο πεδίο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού

Ρωσία: Οι αρχές απομακρύνουν εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους ακόμη από την περιφέρεια Κουρσκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider