Αφγανιστάν: Νέα ανάλυση για τις γυναικοκτονίες μετά την επάνοδο των Ταλιμπάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφγανιστάν: Νέα ανάλυση για τις γυναικοκτονίες μετά την επάνοδο των Ταλιμπάν
Οι ερευνητές του Afghan Witness, συνέλεξαν δεδομένα για να καταγράψουν 332 αναφερόμενες περιπτώσεις γυναικοκτονιών από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ, στις 15 Αυγούστου 2021.

Γυναίκες, έφηβες και μικρά κορίτσια συλλαμβάνονται όταν δεν φορούν σωστά το χιτζάμπ τους. Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους από τους Ταλιμπάν, ξυλοκοπούνται, εκφοβίζονται, βιάζονται, δολοφονούνται. Οικογένειες βρίσκουν στον δρόμο τα κακοποιημένα, νεκρά σώματα των παιδιών τους. Μικρά κορίτσια αφαιρούν τη ζωή τους μετά τη σεξουαλική κακοποίηση που βιώνουν. Αυτή είναι η καθημερινότητα για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν από τότε που οι Ταλιμπάν ανακατέλαβαν την εξουσία.

Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την πραγματική κλίμακα της βίας λόγω φύλου στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με νέα ανάλυση δεδομένων, η οποία είναι μία από τις πρώτες προσπάθειες συλλογής στοιχείων για τα επίπεδα σεξουαλικής και σωματικής βίας κατά των γυναικών στο Αφγανιστάν. Οι ερευνητές ανοικτού κώδικα του προγράμματος Afghan Witness του Κέντρου Ανθεκτικότητας Πληροφοριών, συνέλεξαν δεδομένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους ειδησεογραφικούς ιστότοπους για να καταγράψουν 332 αναφερόμενες περιπτώσεις γυναικοκτονιών από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ, στις 15 Αυγούστου 2021.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider