Πέθανε ο θρυλικός προπονητής Σβεν Γκόραν Έρικσον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέθανε ο θρυλικός προπονητής Σβεν Γκόραν Έρικσον
Άφησε την τελευταία του πνοή ο Σβεν Γκόραν Ερικσον, ύστερα από μάχη με καρκίνο.

Άφησε την τελευταία του πνοή ο Σβεν Γκόραν Ερικσον, ύστερα από μάχη με καρκίνο.

Τον Ιανουάριο, ο 76χρονος Σουηδός προπονητής αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του παγκρέατος λέγοντας πως το «καλύτερο σενάριο« ήταν ότι του απέμενε μόνο ένας χρόνος ζωής.

Πριν λίγες ημέρες, σε ντοκιμαντέρ του Amazon Prime με τίτλο "Sven", ο Έρικσον είχε στείλει ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα λέγοντας:

«Είχα μία καλή ζωή. Νομίζω ότι όλοι φοβόμαστε τη μέρα που θα πεθάνουμε, αλλά η ζωή είναι και θάνατος. Πρέπει να μάθεις να το αποδέχεσαι όπως είναι. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος οι άνθρωποι θα πουν, ναι, ήταν καλός άνθρωπος, αλλά δεν θα το πουν όλοι αυτό».

«Έφυγε πολύ γρήγορα στο τέλος και σήμερα το πρωί αποκοιμήθηκε στο σπίτι του, έχοντας την οικογένειά του γύρω του», είπε ο ατζέντης του Μπο Γκουστάβσον στο SVT Sport.

Ο Έρικσον άρχισε την προπονητική του καριέρα με την Ντέγκερφορς το 1977, πριν «πάρει μεταγραφή» στη σουηδική Γκέτεμποργκ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, δύο κύπελλα Σουηδίας και το κύπελλο UEFA του 1981.

Συνέχισε στην πορτογαλική Μπενφίκα, καθώς και στις ιταλικές Ρόμα, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια και Λάτσιο, όπου κατέκτησε επτά τρόπαια, μεταξύ των οποίων τον τίτλο της Serie A, δύο Κύπελλα Ιταλίας και το Κύπελλο UEFA.

Ο Σουηδός ήταν επίσης ο πρώτος ξένος προπονητής που ανέλαβε την ομάδα της Αγγλίας και την οδήγησε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002 και το 2006, αλλά και στο Euro 2004.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider