Κίνα: Σχολικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε πλήθος - 11 νεκροί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Σχολικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε πλήθος - 11 νεκροί
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε πλάι σε πύλη σχολείου στην πόλη Ταϊάν, περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, στην επαρχία Σαντόνγκ (ανατολικά).

Σχολικό λεωφορείο έπεσε, για ακόμη άγνωστο λόγο, πάνω σε πεζούς σε πόλη της Κίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε μαθητές, μετέδωσαν κινεζικά κρατικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους η δημόσια τηλεόραση CCTV.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε πλάι σε πύλη σχολείου στην πόλη Ταϊάν, περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, στην επαρχία Σαντόνγκ (ανατολικά).

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε από την πλευρά του πως το δυστύχημα έγινε λίγο πριν από τις 07:30 (τοπική ώρα· 02:30 ώρα Ελλάδας), όταν το όχημα χτύπησε μαθητές και γονείς σε πεζοδρόμιο, πλάι στην πύλη σχολείου.

«Για την ώρα» έχουν καταμετρηθεί «11 νεκροί, έξι γονείς και πέντε μαθητές», ανέφερε το CCTV, προσθέτοντας πως ακόμη ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα ξαναρχίζουν τη λειτουργία τους την τρέχουσα εβδομάδα στην Κίνα.

Φωτογραφίες που μεταφορτώθηκαν σε κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν μαθητές πεσμένους στο έδαφος, αιμόφυρτους, ενώ ενήλικοι έχουν γονατίσει πλάι τους προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει ωστόσο πως δεν είναι ακόμα σε θέση να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του υλικού αυτού.

Το λεωφορείο που εικονίζεται στα στιγμιότυπα μπορεί να μεταφέρει ως και 52 ανθρώπους.

Ο οδηγός τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία και διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Τα θανατηφόρα τροχαία είναι συχνά στην Κίνα, λόγω των πολλών παραβιάσεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και της χαλαρότητας των αρχών ως προς την επιβολή του.

Τον Ιούλιο, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην πόλη Τσανγκσά (κεντρικά), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι πέντε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εντείνεται η πίεση στον Νετανιάχου για τους ομήρους στη Γάζα - Ο Μπάιντεν τον κατηγορεί πως δεν πράττει αρκετά

gazzetta
gazzetta reader insider insider