Κοντογεώργης: Η κυβέρνηση εργάζεται για μικρά και μεγάλα ζητήματα με ορίζοντα τριετίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντογεώργης: Η κυβέρνηση εργάζεται για μικρά και μεγάλα ζητήματα με ορίζοντα τριετίας
Όπως είπε εν προκειμένω, «το μικρό, το καθημερινό δεν μπορεί να ιδωθεί διαφορετικά από το μεγάλο, δηλαδή το κυρίαρχο αφήγημα για το ποια θέλουμε να είναι η κατεύθυνση της χώρας τα επόμενο διάστημα».

Την κυβερνητική μέριμνα τόσο για τα μικρά, καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τον πολίτη, όσο και για τα μεγάλα, τις μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Όπως είπε εν προκειμένω, «το μικρό, το καθημερινό δεν μπορεί να ιδωθεί διαφορετικά από το μεγάλο, δηλαδή το κυρίαρχο αφήγημα για το ποια θέλουμε να είναι η κατεύθυνση της χώρας τα επόμενο διάστημα». Κάτι που, συμπλήρωσε, αναμένεται να αποτυπωθεί και στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Επίσης, «επιδιώκουμε να αλλάξουμε πράγματα που έρχονται από το παρελθόν, υπάρχουν διαρθρωτικές αδυναμίες», παρατήρησε και συμπλήρωσε: «Αυτή η αδυναμία από το παρελθόν έρχεται να συγκρουσθεί με την αλλαγή που επιδιώκουμε να κάνουμε».

Συμπερασματικά, «ταυτόχρονα με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές – που ίσως παίρνει κάποιο χρόνο για να δούμε αποτέλεσμα – μας ενδιαφέρουν και ζητήματα άμεσα, αυτά της καθημερινότητας», που είναι και πιο ορατά στον πολίτη, προσέθεσε. Ο Θ. Κοντογεώργης έκανε λόγο, εξ άλλου, για εντατικοποίηση της δουλειάς εκ μέρους της κυβέρνησης.

Σε άλλο σημείο έκανε απολογισμό της κυβερνητικής πενταετίας: «Το 2019 υπήρξε μια κοινωνική συμμαχία προκειμένου να επέλθει μια κανονικότητα στη χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας από το 2019 και μετά είναι η πρώτη στη μείωση του ποσοστού ανεργίας, η πρώτη στη μείωση του δημόσιου χρέους, η πρώτη στην ανάπτυξη και σε πολλούς άλλους δείκτες, εξαγωγές, επενδύσεις». Και στο δια ταύτα, «συνεχίζουμε με σχεδιασμό χωρίς λαϊκισμό», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Προτάσσοντας το μοντέλο ότι μόνο με τη δουλειά έρχονται αποτελέσματα, ο Θ. Κοντογεώργης ανέφερε ακόμη: «Στο τέλος της τετραετίας, εκεί που θα πραγματοποιηθεί η τελική δημοσκόπηση, οι εκλογές θα αξιολογηθούν όλα».

Επιπροσθέτως, «η κυβέρνηση παρά τα λάθη και τις παραλείψεις παράγει έργο. Είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνείται αυτό στον κόσμο, και με τον κατάλληλο τρόπο», σημείωσε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «το δημόσιο ύφος παίζει ρόλο».

Ερωτηθείς δε, για τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, σημείωσε: «Οι δημοσκοπήσεις πάντοτε αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο, ποτέ δεν τις απαξιώσαμε ή τις ακυρώσαμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρόεδρος της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής ο Δημήτρης Φραγκάκης

Με δικό της περίπτερο στην ΔΕΘ η Αντιπροσωπεία της Κομισιόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider