Μητσοτάκης: Παρουσία του πρωθυπουργού ο αγιασμός για την έναρξη της 88ης ΔΕΘ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Παρουσία του πρωθυπουργού ο αγιασμός για την έναρξη της 88ης ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο Robert Habeck που τον συνεχάρη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΗΡΩΣΗ 13:25

Με την παρουσία του στον αγιασμό για την έναρξη λειτουργίας της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στον αγιασμό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη σημείωσε: "Σας ευχαριστούμε που μαζί με τους συνεργάτες σας εργάζεστε για το καλό του τόπου μας".

Αμέσως μετά τον αγιασμό ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ- Ηelexpo Τάσο Τζήκα και τα μέλη της διοίκησης της εταιρίας.

Μητσοτάκης: Ισχυροί οι οικονομικοί δεσμοί Ελλάδας - Γερμανίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το περίπτερο της Γερμανίας, η οποία είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής έκθεσης, παρουσία του Γερμανού αντικαγκελάριου Robert Habeck .

Σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως, «το γεγονός ότι έχουμε 130 εταιρείες παρούσες εδώ, ανοιχτές προς το κοινό για να εξηγήσουν τις δικές τους ιστορίες αλλά και τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς που έχουμε μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας, είναι ακριβώς μια μαρτυρία προς το γεγονός ότι έχουμε οικοδομήσει ένα πολύ ισχυρό οικονομικό περιβάλλον, μια πολύ ισχυρή διμερή οικονομική σχέση».

Πρόσθεσε πως προφανώς είναι αληθές ότι καθώς η Ελλάδα διερχόταν από τη δική της οικονομική κρίση, η Γερμανία είχε μια διαφορετική διαφορετική αντιμετώπιση από την ελληνική κοινή γνώμη. «Τώρα όμως η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πολύ γοργά, που σημαίνει ότι παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες για τις γερμανικές εταιρείες ώστε να έχουν μια παρουσία στην Ελλάδα και να επενδύσουν στη χώρα», είπε.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η Γερμανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια των ετών της κρίσης οι γερμανικές εταιρείες έμειναν στην Ελλάδα, δεν έφυγαν, επένδυσαν, συνέχισαν να επενδύουν στη χώρα. «Άρα λοιπόν, αυτή η έκθεση είναι μια ευκαιρία να ενδυναμωθούν οι διμερείς οικονομικοί μας δεσμοί, να ταυτοποιηθούν νέες ευκαιρίες, αλλά ταυτόχρονα διότι, όπως θίξατε άλλωστε, πρόκειται για μια παγκόσμια έκθεση – τέτοιες εκθέσεις δεν υπάρχουν σήμερα – για τον λαό της Θεσσαλονίκης και για όλους τους επισκέπτες, είναι μια εκπληκτική ευκαιρία να διασκεδάσουν, να γνωρίσουν τις γερμανικές εταιρείες και το τι πραγματικά κάνουν στην Ελλάδα».

Επίσης υπογράμμισε ότι σε διμερές επίπεδο υπάρχει μια αγαστή σχέση μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας και πως ο κ. Αντικαγκελάριος, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε ζητήματα πράσινης μετάβασης αλλά και κλιματικής αλλαγής. «Θα υπάρξουν πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις που θα έχουμε σε επίπεδο του πώς θα καταστήσουμε πραγματικότητα την πράσινη μετάβαση χωρίς κανένα συμβιβασμό στους στόχους, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητα και την εθνική ασφάλεια των βιομηχανιών, προστατεύοντας τους ανθρώπους που πλήττονται από την κλιματική κρίση σήμερα», είπε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Robert Habeck, Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας που είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το Μεταναστευτικό.

Ο κ. Habeck συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ε.Ε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η πεταιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων.

Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Στη συζήτηση για τα ενεργειακά υπογράμμισε τη σημασία περισσότερων ευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας και διασυνδέσεων, καθώς παρατηρούνται στρεβλώσεις που επηρεάζουν τη συνολική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση του Μεταναστευτικού, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider