Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Άδικο και αντιπαραγωγικό το ψηφιακό τέλος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Άδικο και αντιπαραγωγικό το ψηφιακό τέλος
Την έντονη αντίθεσή του στην επιβολή ψηφιακού τέλους στις συνδρομές των μελών επαγγελματικών ενώσεων, συλλόγων, σωματείων και επιμελητηρίων, εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.

Την έντονη αντίθεσή του στην επιβολή ψηφιακού τέλους στις συνδρομές των μελών επαγγελματικών ενώσεων, συλλόγων, σωματείων και επιμελητηρίων, εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή το νομοσχέδιο για την επιβολή ψηφιακού τέλους στις καταβαλλόμενες συνδρομές σε Επιμελητήρια, Ενώσεις, Συλλόγους και Σωματεία.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι «τα Σωματεία, οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι αποτελούν οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στις οποίες η συμμετοχή είναι απολύτως εθελοντική. Ο πρωταρχικός τους στόχος είναι η προώθηση κοινωνικών, πολιτιστικών, επαγγελματικών ή άλλων συμφερόντων, χωρίς οικονομικό όφελος για τα μέλη τους. Η επιβολή ψηφιακού τέλους στις συνδρομές τους υπονομεύει τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζουν αυτές τις οργανώσεις.

Η επιβολή του έμμεσου αυτού φόρου αποτελεί επίθεση στον πυρήνα της λειτουργίας των εθελοντικών οργανώσεων και θα έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των σωματείων μιας και θα αντιμετωπίσουν σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, περιορίζοντας τη δυνατότητά τους να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στα μέλη τους και να υπερασπίζονται αποτελεσματικά τα συμφέροντά τους».

Κλείνοντας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ζητά την άμεση απόσυρση του άρθρου 20 του νομοσχεδίου, καθώς, όπως επισημαίνει, «η επιβολή ψηφιακού τέλους στις συνδρομές των μελών Επαγγελματικών Ενώσεων, Συλλόγων, Σωματείων και Επιμελητηρίων αποτελεί μια άδικη και αντιπαραγωγική επιλογή, που πλήττει τον εθελοντισμό και την κοινωνική συνοχή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Η Αθήνα θα αντλήσει έως και 10 δισ. ευρώ από τις αγορές το 2025

Ταχιάος: To Μετρό θα γίνει μία πραγματικότητα για τη Θεσσαλονίκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider