Deutsche Bank: Τα σημεία που αποκαλύπτουν (;) τον νικητή του ντιμπέιτ Χάρις - Τραμπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Τα σημεία που αποκαλύπτουν (;) τον νικητή του ντιμπέιτ Χάρις - Τραμπ
Σκληρή μάχη Χάρις - Τραμπ στο ντιμπέιτ. Τα σημεία που επικράτησαν και τι δείχνουν οι στοιχηματικές.

Επικράτηση της Κάμαλα Χάρις βλέπει η κοινή γνώμη και το polymarket στο χθεσινό ντιμπέιτ ανάμεσα στην ίδια και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναφέρουν αναλυτές της Deutsche Bank.

Η Χάρις σύμφωνα με τους αναλυτές έθεσε μια καλή τακτική με το «στρατόπεδό» της να είναι αρκετά ευχαριστημένο, από το ότι ο Τραμπ έπεφτε επανειλημμένα στις παγίδες της ίδιας. Ο Τραμπ βρισκόταν επίσης σε μια πολύ καλή φόρμα, μιλώντας με ορολογία που ήταν πιο κωδικοποιημένη προς τη βάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Τραμπ ήταν πιο αποτελεσματικός στην οικονομία από ό,τι σε άλλα θέματα, εμμένοντας σε απλούστερη ρητορική που μπορεί να μην εγκρίνει ένας οικονομολόγος (π.χ. για τους δασμούς), αλλά που πιθανότατα θα ρολάρει αρκετά καλά προς τον μέσο αναποφάσιστο ψηφοφόρο. «Νόμιζα ότι τα πρώτα 10 λεπτά περίπου, εστιασμένα στην οικονομία, ήταν πραγματικά πολύ καλά για τον Τραμπ – αλλά μπορεί να υπάρχει ένα θέμα κόπωσης, όπως συνέβη με τον Μπάιντεν. Δεν είδαμε πολύ "A-game" μετά από αυτό», αναφέρει αναλυτής της DB.

H Χάρις προσπαθούσε επανειλημμένα να ανακυκλώσει θέματα από την ομιλία της στο συνέδριο των Δημοκρατικών, όπως η αμερικανική ανταγωνιστικότητα έναντι της Κίνας και ο στρατός που έχει μια «θανατηφόρα» μαχητική δύναμη.

Η Χάρις πέρασε τη γραμμή που ήθελε στο ντιμπέιτ. «Αν δεν είναι σε θέση να κουνήσει τη βελόνα στις δημοσκοπήσεις τουλάχιστον λίγο, ίσως αυτό σημαίνει ότι η χώρα απλώς δεν αγοράζει αυτό που πουλάει», καταλήγει η DB. Πάντως οι στοιχηματικές εταιρείες προκρίνουν ελαφρώς το σενάριο επικράτησης της Χάρις, μετά το ντιμπέιτ με ποσοστό 56%, έναντι 48% για τον Τραμπ (εικόνα Bloomberg).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider