Νεκρός υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ από ισραηλινά πυρά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νεκρός υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ από ισραηλινά πυρά
Η Χεζμπολάχ δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει σχετικά με την τύχη του Καούκ, αλλά υποστηρικτές της αναρτούν συλλυπητήρια μηνύματα γι' αυτόν από χθες, Σάββατο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ Ναμπίλ Καούκ εν μέσω συνεχιζόμενων ανταλλαγών πυρών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει σχετικά με την τύχη του Καούκ, αλλά υποστηρικτές της αναρτούν συλλυπητήρια μηνύματα γι' αυτόν από χθες, Σάββατο.

Ο στρατός του Λιβάνου κάλεσε όμως τους πολίτες να «διατηρήσουν την εθνική ενότητα» και την «κοινωνική ειρήνη» μετά τον θάνατο του Νασράλα.

Η έκκληση απευθύνεται σε μια χώρα με βαθιές διαιρέσεις μεταξύ των διαφόρων κοινοτήτων οι οποίες αναζωπυρώθηκαν από την απόφαση της Χεζμπολάχ να ανοίξει μέτωπο με το Ισραήλ σε υποστήριξη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

«Ο στρατός καλεί τους πολίτες να διατηρήσουν την εθνική ενότητα και να μην οδηγηθούν σε ενέργειες που μπορεί να επηρεάσουν την κοινωνική ειρήνη αυτήν την επικίνδυνη περίοδο», αναφέρει σε μια ανακοίνωση ο στρατός.

«Ο ισραηλινός εχθρός προσπαθεί να θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο καταστροφής και να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ των Λιβανέζων», προσθέτει.

Επιπλέον στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί από την Παρασκευή στη Βηρυτό, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από σιιτικές περιοχές έχουν βρει καταφύγιο αφού εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού του Λιβάνου στο AFP υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Χθες βράδυ, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι είχε καλέσει ήδη τους Λιβανέζους να «συσπειρωθούν» προκειμένου να διατηρήσουν την κοινωνική ειρήνη.

Η συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο, Τζανίν Χένις-Πλασάρτ, απηύθυνε επίσης παρόμοια έκκληση σήμερα μέσω της πλατφόρμας X.

«Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τον Λίβανο όπου η αβεβαιότητα διευρύνεται, είναι καιρός η χώρα να επικεντρωθεί στο κοινό συμφέρον: ένα κράτος που είναι σε θέση αναλάβει γρήγορα την ασφάλεια και τις ανθρωπιστικές ανάγκες», ανέφερε.

Ο θάνατος του Χασάν Νασράλα προκάλεσε τεράστιο σοκ στους υποστηρικτές τους, που προέρχονται ουσιαστικά από τη σιιτική κοινότητα, και, πέρα από αυτήν, βύθισε τον Λίβανο στον τρόμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο Λίβανο: Χερσαία επιχείρηση προ των πυλών - Ο διάδοχος Νασράλα

Χούθι: Η δολοφονία Νασράλα ενισχύει την αποφασιστικότητά μας

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξόντωσε και άλλο στέλεχος της Χεζμπολάχ - Νέο πλήγμα στην Βηρυτό

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider