Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει περιορισμένη χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει περιορισμένη χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο
Το Ισραήλ ενδέχεται να εξαπολύσει χερσαία επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο εντός των επομένων ωρών, μετέδωσε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CBS News, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο.

Τελευταία ενημέρωση 20.07

Το Ισραήλ ενδέχεται να εξαπολύσει χερσαία επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο εντός των επομένων ωρών, μετέδωσε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CBS News, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο. Ο μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος είπε ότι αυτό είναι το μήνυμα που έλαβε η Ουάσινγκτον από το Ισραήλ.

Οι θέσεις που έχουν λάβει τα ισραηλινά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στα βόρεια σύνορα της χώρας υποδηλώνουν ότι ενδεχομένως να επίκειται χερσαία εισβολή στον Λίβανο, δήλωσε πριν από λίγο Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο Reuters υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του, αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την ανάπτυξη των ισραηλινών στρατευμάτων στην περιοχή και να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.

Νωρίτερα, Αμερικανός αξιωματούχος που επικαλείται η Washinghton Post ανέφερε πως το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο που μπορεί να ξεκινήσει άμεσα.

Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση του Ισραήλ θα είναι μικρότερης κλίμακας από τον τελευταίο πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ το 2006, τόνισε.

Η επιχείρηση θα επικεντρωθεί στην εκκαθάριση στρατιωτικών υποδομών κατά μήκος των συνόρων για την εξάλειψη της απειλής για τις ισραηλινές παραμεθόριες κοινότητες, είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε για πρώτη φορά βαλλιστικό πύραυλο Noor εναντίον του Ισραήλ

Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέστρεψαν με αεροπορική επιδρομή μια αποθήκη πυραύλων εδάφους-αέρος της Χεζμπολάχ, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού. Σύμφωνα με τους IDF, η αποθήκη με τους αντιαεροπορικούς πυραύλους βρισκόταν περίπου 1,5 χλμ μακριά από το αεροδρόμιο.

«Οι πύραυλοι εδάφους-αέρος αποτελούν απειλή για τον διεθνή εναέριο χώρο, για τα επιβατικά αεροπλάνα και μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε αεροσκάφος που πετά στον εναέριο χώρο του Λιβάνου», τόνισε ο στρατός.

Στον αντίποδα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε για πρώτη φορά επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο Noor εναντίον του Ισραήλ. Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar, στόχος της επίθεσης ήταν το κιμπούτς Κφαρ Γκιλαντί στο βόρειο Ισραήλ. Οι ιρανικής κατασκευής βαλλιστικοί πύραυλοι Noor χρησιμοποιούνται κυρίως εναντίον πλοίων.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε σήμερα μια κατάπαυση του πυρός όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία εισβολή στον Λίβανο, στον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις αναφορές για επικείμενη περιορισμένης κλίμακας χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Ανησυχώ περισσότερο από όσο νομίζετε και θα αισθανόμουν καλύτερα αν σταματούσαν. Πρέπει να έχουμε κατάπαυση του πυρός τώρα».

ΥΠΑΜ Ισραήλ: Η «επόμενη φάση» του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα

«Η επόμενη φάση του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα», δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, ενισχύοντας τα σενάρια ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται να εξαπολύσει χερσαία επίθεση τον Λίβανο.

«Η επόμενη φάση στον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα. Θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αλλαγή της κατάστασης ασφάλειας και θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε τη σημαντική (αποστολή) της επιστροφής των κατοίκων στα σπίτια τους», είπε ο Γκάλαντ, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημάρχους κοινοτήτων στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

«Θα το κάνουμε αυτό. Και όπως είπα εδώ πριν από ένα μήνα (ότι) θα μετατοπίσουμε το κέντρο βάρους (προς τα βόρεια), αυτό λέω και τώρα: Θα αλλάξουμε την κατάσταση και θα επιστρέψουμε τους κατοίκους στα σπίτια τους», πρόσθεσε.

Λίβανος: Νεκρός στρατιώτης σε ισραηλινό πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον νότο

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο ενός στρατιώτη του σε ισραηλινό πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που είχε στόχο μοτοσικλέτα η οποία περνούσε μπροστά από σημείο ελέγχου στον νότιο Λίβανο - θάνατος μέλους των ενόπλων δυνάμεων που καταγράφεται για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κλιμάκωσης την περασμένη εβδομάδα.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, ο στρατός ανακοίνωσε ότι ο στρατιώτης «σκοτώθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος του ισραηλινού εχθρού που στόχευε μοτοσικλέτα κατά τη διέλευσή της από σημείο ελέγχου» στην περιφέρεια Ουαζανί.

Πρόκειται για τον πρώτο Λιβανέζο στρατιώτη που σκοτώνεται σε ισραηλινό πλήγμα από τότε που το Ισραήλ κλιμάκωσε τους βομβαρδισμούς του στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στον στρατό, το ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στοχοθέτησε «τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο Σύροι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης από θραύσματα οβίδας».

Η Χεζμπολάχ άνοιξε μέτωπο κατά του Ισραήλ στις 8 Οκτωβρίου, σε υποστήριξη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς που διεξάγει πόλεμο με το Ισραήλ στη Γάζα.

Ένας άλλος στρατιώτης σκοτώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου όταν στρατιωτικό κέντρο που βρίσκεται στη συνοριακή περιοχή Αντάισε επλήγη από ισραηλινό πλήγμα, το οποίο προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό τριών ανθρώπων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου: Δεν υπάρχει περιοχή στη Μέση Ανατολή όπου το Ισραήλ δεν μπορεί να φθάσει

Ισραήλ: Το Λικούντ του Νετανιάχου ενισχύει τα ποσοστά του μετά τη δολοφονία Νασράλα

Ιράν: Δεν θα αναπτύξει μαχητές στον Λίβανο και τη Γάζα για να συγκρουσθεί με το Ισραήλ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider