Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί επιδρομές στα νότια εδώ και μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί επιδρομές στα νότια εδώ και μήνες
Ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν εδώ και μήνες επιδρομές στο νότιο Λίβανο, βρίσκοντας τούνελ της Χεζμπολάχ και αποθήκες όπλων που βρίσκονταν κρυμμένες κάτω από σπίτια και αποκαλύπτοντας σχέδια εισβολής της σιιτικής οργάνωσης.

Ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν εδώ και μήνες επιδρομές στο νότιο Λίβανο, βρίσκοντας τούνελ της Χεζμπολάχ και αποθήκες όπλων που βρίσκονταν κρυμμένες κάτω από σπίτια και αποκαλύπτοντας σχέδια εισβολής της σιιτικής οργάνωσης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι.

Ο Χαγκάρι τόνισε ότι λεπτομέρειες της επιχείρησης είναι απόρρητες, ώρες αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Δεκάδες παρόμοιες επιδρομές είχαν ανακαλύψει λεπτομερή σχέδια εισβολής στο Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ και επίθεσης παρόμοιας με εκείνη της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου πέρυσι, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία που ανακαλύφθηκαν κάτω από σπίτια σε χωριά στο νότιο Λίβανο κατά τη διάρκεια των επιδρομών θα παρουσιαστούν στη διεθνή κοινότητα, τόνισε ο Χαγκάρι, δείχνοντας βίντεο από κάμερες σώματος που φέρουν Ισραηλινοί στρατιώτες και χάρτες της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανός ΥΠΕΞ: Το Ισραήλ πρέπει να αποφύγει να «βυθιστεί σε τέλμα» στον Λίβανο

Κρεμλίνο: «Βαθιά ανησυχία» για την ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο - «Είναι παράνομη» λέει η Τουρκία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider