Αναχωρεί C-130 για τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων από τη Βηρυτό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναχωρεί C-130 για τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων από τη Βηρυτό
Αναχωρεί αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, πιθανόν την Πέμπτη (3/10) εκτός απροόπτου, με σκοπό τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων από τη Βηρυτό του Λιβάνου.

Αναχωρεί αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, πιθανόν την Πέμπτη (3/10) εκτός απροόπτου, με σκοπό τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων από τη Βηρυτό του Λιβάνου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπως γνωστοποίησε στο Χ την Τρίτη, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του.

«Κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας @PalmasVasilis, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο».

Το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τον Λίβανο συζητήθηκε το απόγευμα στο ΚΥΣΕΑ, όπου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, έγινε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ και επίσης αξιολογήθηκε η κατάσταση ασφαλείας,.

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Η Ελλάδα στηρίζει τον λαό του Ισραήλ και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια και επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider