Στη Βηρυτό το C-130 για τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Βηρυτό το C-130 για τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων
Ένα ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 αναμένεται να προσγειωθεί στον Λίβανο περίπου στις 11:00 το πρωί για την πρώτη επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων και Κύπριων πολιτών.

Ένα ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 αναμένεται να προσγειωθεί στον Λίβανο σήμερα το πρωί για την πρώτη επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων και Κύπριων πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν να αναχωρήσουν από τη δοκιμαζόμενη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περί τους 60 αναμένεται να είναι ο αριθμός των επιβαινόντων, με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το μεταγωγικό αναμένεται να απογειωθεί γύρω στις 12:00 το μεσημέρι από τη Βηρυτό με πρώτο προορισμό την Κύπρο, απ’ όπου στη συνέχεια θα πετάξει για την ελληνική πρωτεύουσα. Έως αργά χθες το βράδυ τα αιτήματα των Ελλήνων που επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα ήταν περίπου 50.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν συνομιλίας του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, η ελληνική κυβέρνηση διέθεσε ήδη από χθες Τετάρτη στην Κυπριακή Δημοκρατία ένα μεταγωγικό C-130, ενώ ο κ. Δένδιας σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία έθεσαν σε ετοιμότητα ακόμα δύο μεταγωγικά εφόσον απαιτηθεί μαζικότερη μετακίνηση Ελλήνων από το Λίβανο.

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να παρασχεθεί συνδρομή προς Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από το Λίβανο. Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ τονίζει ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό, στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: [email protected] Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του υπουργείου Εξωτερικών: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Η κατάργηση της θανατικής ποινής θα ήταν «ανάρμοστη», εκτιμά ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

Ιορδανία: Προειδοποιεί ότι «θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή» εν μέσω κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Βρετανία και ΕΕ θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους Σύνοδο μετά το Brexit

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider