Λίβανος: Ανταλλαγή πυρών με τον ισραηλινό στρατό - Σχεδόν 2.000 νεκροί από την έναρξη των συγκρούσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λίβανος: Ανταλλαγή πυρών με τον ισραηλινό στρατό - Σχεδόν 2.000 νεκροί από την έναρξη των συγκρούσεων
Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα και άλλος ένας τραυματίστηκε από ισραηλινό πλήγμα στη διάρκεια κοινής επιχείρησης διάσωσης στο νότιο τμήμα της χώρας με τον λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό.

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι ανταπέδωσε ισραηλινά πυρά, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, μετά τον θάνατο ενός στρατιώτη του λιβανικού στρατού στον νότιο Λίβανο.

Νωρίτερα ο λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα και άλλος ένας τραυματίστηκε από ισραηλινό πλήγμα στη διάρκεια κοινής επιχείρησης διάσωσης στο νότιο τμήμα της χώρας με τον λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό.

Ο στρατός και ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός διεξήγαγαν «επιχείρηση διάσωσης στο χωριό Ταϊμπέχ» και τέθηκαν στο στόχαστρο «ισραηλινής επίθεσης», σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού. Ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι τέσσερις διασώστες του τραυματίστηκαν.

Συνολικά 1.974 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, εκ των οποίων 127 παιδιά, και 9.384 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο τον περασμένο χρόνο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Φιράς Αμπιάντ.

Παράλληλα, τρεις νέες ισραηλινές επιδρομές έπληξαν σήμερα το μεσημέρι τα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, μετά από μια νύχτα έντονων ισραηλινών βομβαρδισμών, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου. «Εχθρικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν τρία πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού», σύμφωνα το πρακτορείο. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε στήλες καπνού να υψώνονται από την πληγείσα περιοχή.

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα ότι πυροδότησε δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να αντιμετωπίσει μια νέα απόπειρα ισραηλινών δυνάμεων να εισδύσουν στον νότιο Λίβανο.

Η φιλοϊρανική οργάνωση ενεργοποίησε τους μηχανισμούς ενώ «δύναμη πεζικού του ισραηλινού εχθρού προσπαθούσε να εισδύσει στην πόλη Μαρούν αλ Ρας στον Λίβανο, κοντά στη μεθόριο», σύμφωνα με ανακοίνωση της Χεζμπολάχ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε σήμερα «εχθρικούς» στόχους πάνω από ανοιχτή περιοχή δυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Ακόμα, δύο Βέλγοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο κέντρο της Βηρυτού, όπως μεταδίδουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για τον πολεμικό ανταποκριτή Robin Ramaekers και τον εικονολήπτη Stijn De Smet από το φλαμανδικό κανάλι VTM. Τραυματίστηκαν την ώρα του ρεπορτάζ για το ισραηλινό χτύπημα σε κέντρο παροχής βοήθειας της Χεζμπολάχ στην καρδιά της Βηρυτού που άφησε πίσω του επτά νεκρούς σήμερα τα ξημερώματα. Οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος είναι ακόμη άγνωστες προς το παρόν. Ωστόσο κάποια ΜΜΕ αναφέρουν ότι δέχτηκαν επίθεση.

Οι δύο δημοσιογράφοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Βηρυτού, ο ένας με κατάγματα στο πρόσωπο και ο άλλος στο πόδι. Η ζωή τους είναι εκτός κινδύνου.

Ο Robin Ramaekers και ο οπερατέρ Stijn De Smet βρίσκονται στη Βηρυτό από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου για να καλύψουν τη σύγκρουση μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Η ΕE συνεργάζεται στενά με τα κράτη μέλη για την υποστήριξη του προξενικού συντονισμού

Γερμανία: Ο Λίντνερ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διάλυσης του κυβερνητικού συνασπισμού

Ισπανία: Στο προσκήνιο το μεταναστευτικό μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στα Κανάρια Νησιά

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider