Ο τυφώνας Μίλτον όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο τυφώνας Μίλτον όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Ορατός από το διάστημα είναι ο τυφώνας Μίλτον, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύθηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της NASA.

Εντυπωσιακές εικόνες από τον τυφώνα Μίλτον μεταδίδει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός της NASA, οι οποίες φανερώνουν τις τρομακτικές διαστάσεις που έχει πάρει.

Ο Μίλτον, κατηγορίας 5 στην κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον, συνοδεύεται από ανέμους που μπορεί να φτάσουν ως και τα 270 χιλιόμετρα την ώρα και αναμένεται να πλήξει τη μητροπολιτική περιοχή της Τάμπα, όπου ζουν περισσότεροι από 3 εκατ. άνθρωποι, αν και οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Μίλτον μπορεί να αλλάξει.

Το φυσικό αυτό φαινόμενο έρχεται μόλις δέκα μέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Ελίν, με όλη τη χερσόνησο της Φλόριντας να «βρίσκεται υπό μια μορφή είτε επιφυλακής είτε συναγερμού», όπως προειδοποίησε την Τρίτη ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρον ΝτεΣάντις.

Οι αρχές της Φλόριντας έχουν εντείνει από εχθές τις εκκλήσεις εκκένωσης προς τους πολίτες πριν από την άφιξη του Μίλτον, ενός «εξαιρετικά επικίνδυνου» κυκλώνα, που αναμένεται να φθάσει στις ακτές αυτής της χερσονήσου στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Σήμερα, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Φλόριντα που ζουν στις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα έχουν λάβει εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους ή να προετοιμαστούν για την έλευση του κυκλώνα Μίλτον, ενδεχομένως του πιο καταστροφικού που έχει πλήξει ποτέ την περιοχή. Στο μεταξύ, στους αυτοκινητόδρομους έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές, ενώ έχουν τελειώσει τα καύσιμα σε κάποια πρατήρια.

O Μίλτον αναμένεται ότι θα φτάσει στις ακτές της Φλόριντα αργά το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Boeing: Αδιέξοδες οι διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο - Αποσύρει την προσφορά της

Βιλερουά ντε Γκαλό: «Πολύ πιθανή» μία νέα μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ

Ο Ζελένσκι αναμένεται στο Ντουμπρόβνικ για τη σύνοδο κορυφής Ουκρανίας - Νοτιοανατολικής Ευρώπης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider