Boeing: Αδιέξοδες οι διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο - Αποσύρει την προσφορά της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boeing: Αδιέξοδες οι διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο - Αποσύρει την προσφορά της
«Ναυάγησαν» για τρίτη φορά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Boeing και του μεγαλύτερου συνδικάτου εργαζομένων της.

«Ναυάγησαν» για τρίτη φορά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Boeing και του μεγαλύτερου συνδικάτου εργαζομένων της, παρατείνοντας την απεργία σε ένα από τα βασικότερα εργοστάσια κατασκευής αεροσκαφών της εταιρείας στη Δυτική Ακτή.

Μετά από δύο ημέρες διαβουλεύσεων σχετικά με την ανανεωμένη πρόταση που είχε υποβάλει η Boeing για να τερματιστεί η απεργία που περιλάμβανε αυξήσεις 30% στους μισθούς και ενισχυμένες συνταξιοδοτικές απολαβές, οι συζητήσεις κατέληξαν σε αδιέξοδο. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία απέσυρε την προσφορά της, λέγοντας ότι περαιτέρω συνομιλίες δεν έχουν νόημα αυτή τη στιγμή.

Η Boeing και η Διεθνής Ένωση Μηχανικών και Εργαζομένων Αεροδιαστημικής (IAM) βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τους μισθούς και τις συντάξεις από όταν 33.000 μέλη του συνδικάτου ξεκίνησαν να απεργούν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Σεπτεμβρίου.

«Δυστυχώς, το συνδικάτο δεν εξέτασε σοβαρά τις προτάσεις μας», ανέφερε η Stephanie Pope, που διευθύνει τη μονάδα εμπορικών αεροσκαφών της Boeing, σε υπόμνημα που κοινοποιήθηκε από την εταιρεία. «Αντ' αυτού, το συνδικάτο έθεσε αδιαπραγμάτευτες απαιτήσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ αυτά που μπορούμε να δεχτούμε, αν θέλουμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί ως επιχείρηση».

Η πρώτη μεγάλη απεργία της εταιρείας εδώ και 16 χρόνια έχει επιβαρύνει σημαντικά τα οικονομικά της, κοστίζοντας στην Boeing 100 εκατ. δολάρια ημερησίως σε απώλεια εσόδων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της TD Cowen.

Με τα ταμειακά διαθέσιμα να μειώνονται ραγδαία και το χρέος της να διογκώνεται, η Boeing εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει νέες μετοχές αξίας τουλάχιστον 10 δισ. δολαρίων μόλις λάβει πλήρη εικόνα για την οικονομική ζημιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider