Ζελένσκι: Υπέγραψε συμφωνία μακροχρόνιας συνεργασίας με την Κροατία - Συνάντηση με Μελόνι αύριο στη Ρώμη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζελένσκι: Υπέγραψε συμφωνία μακροχρόνιας συνεργασίας με την Κροατία - Συνάντηση με Μελόνι αύριο στη Ρώμη
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε σήμερα συμφωνία μακροχρόνιας συνεργασίας με την Κροατία ενόψει της συνόδου κορυφής Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπρόβνικ,

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε σήμερα συμφωνία μακροχρόνιας συνεργασίας με την Κροατία ενόψει της συνόδου κορυφής Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπρόβνικ, όπου προγραμματίζει να συζητήσει για τις διεθνείς προσπάθειες για να έρθει σύντομα η ειρήνη.

Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Κροάτη πρωθυπουργό Αντρέιγ Πλένκοβιτς για να υπογράψει μια δεκαετή διμερή συμφωνία για τη συνεργασία και την υποστήριξη της Κροατίας στην Ουκρανία.

«Μαζί , θα αναπτύξουμε τη συνεργασία μεταξύ των αμυντικών μας βιομηχανιών. Η Κροατία θα συνεχίσει να παρέχει εξοπλισμό και να μοιράζεται τεχνογνωσία στην ανθρωπιστική αποναρκοθέτηση», δήλωσε ο Ζελένσκι μέσω ανάρτησης του στο Χ.

Από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η Κροατία έχει ήδη διαθέσει 11 πακέτα στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι σχεδιάζει να συζητήσει τη συνεργασία για την πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ με τις 12 χώρες στη σύνοδο κορυφής, που είναι η τρίτη παρόμοια σύνοδος που πραγματοποιείται.

Επίσης, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης της Ρώμης, ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί, αύριο το βράδυ στην Αιώνια Πόλη, με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι. Πρόκειται για πρόσκληση που του απευθύνθηκε, πριν από λίγες ημέρες, από την επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, την Παρασκευή το πρωί, ο Ζελένσκι πρόκειται να έχει συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Κύριο θέμα των δύο συναντήσεών του θα είναι η αναζήτηση λύσεων για μια δίκαιη ειρήνη και τον τερματισμό του πολέμου στη χώρα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Αδύνατη η ειρήνη στην Ουκρανία εάν το Κίεβο γίνει μέλος του ΝΑΤΟ

Ουκρανία: Σχεδιάζει να διοργανώσει διάσκεψη για την ειρήνη έως το τέλος του έτους

Αέριο: «Ψήφος εμπιστοσύνης» ΕΕ – ΗΠΑ στον Κάθετο Διάδρομο – Αμερικανική στήριξη στα Δυτικά Βαλκάνια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider