Έγραψε ιστορία στο Γουέμπλεϊ η Εθνική Ελλάδος: 2-1 την Αγγλία – Τεράστια νίκη αφιερωμένη στον Μπάλντοκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έγραψε ιστορία στο Γουέμπλεϊ η Εθνική Ελλάδος: 2-1 την Αγγλία – Τεράστια νίκη αφιερωμένη στον Μπάλντοκ
Στη σκιά του αδόκητου χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ, η εθνική μας ομάδα κατόρθωσε να πάρει ένα ιστορικό «διπλό» στου Γουέμπλεϊ

Τεράστιο θρίαμβο μέσα στο Γουέμπλεϊ πέτυχε επί της Αγγλίας, με λυτρωτή τον Βαγγέλη Παυλίδη που σκόραρε στο 94' και κράτησε την «γαλανόλευκη» στην κορυφή του ομίλου, έχοντας το απόλυτο μετά από τρεις αγωνιστικές, σε μία νίκη αφιερωμένη στον Τζορτζ Μπάλντοκ, που έφυγε από τη ζωή στα 31 του χρόνια χθες το βράδυ.

Στο 49ο λεπτό ο Βαγγέλης Παυλίδης με μία φανταστική ενέργεια, απέφυγε τέσσερις Άγγλους και με εντυπωσιακό τελείωμα κέρδισε τον Πίκφορντ κι έκανε το 1-0. Όπως είναι λογικό, τόσο ο σκόρερ όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες, αφιέρωσαν το τέρμα στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, σηκώνοντας την μπλούζα του ψηλά στον ουρανό.

Παράλληλα, η Αγγλία ξεκίνησε να πιέζει ασφυκτικά, και στο 60′ έκλεψε την μπάλα και με τον Γουότκινς προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά το τελείωμα του ήταν αρκετά άστοχο. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα, στο 84′ η Ελλάδα σκόραρε με τον Παυλίδη, αλλά ο Έλληνας επιθετικός ήταν οριακά εκτεθειμένος, με το τέρμα του να ακυρώνεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως κόντρα στη ροή του αγώνα, η Αγγλία κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Μπέλιγχαμ με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή κερδίζοντας τον Βλαχοδήμο για το 1-1. Στο 94′ η Ελλάδα πήρε αυτό που άξιζε στο ματς. Ο Παυλίδης με εντυπωσιακή ενέργεια κέρδισε ξανά τους πάντες κι έκανε το 2-1, χαρίζοντας τη νίκη στην Ελλάδα.

  • Αγγλία (Λι Κάρλσεϊ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72΄ Σολάνκε), Μπέλιγχαμ, Σάκα (52΄ Μαντουέκε), Γκόρντον (60΄ Γουότκινς).
  • Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (66΄ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74΄ Μάνταλος), Μπακασέτας (86΄ Βαγιαννίδης), Τζόλης (86΄ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (66΄ Πέλκας), Παυλίδης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider