ΟΗΕ: Εκατομμύρια άνθρωποι στη Ν. Αφρική αντιμέτωποι με λιμό λόγω της ξηρασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΗΕ: Εκατομμύρια άνθρωποι στη Ν. Αφρική αντιμέτωποι με λιμό λόγω της ξηρασίας
Εν μέσω πρωτοφανούς ξηρασίας, πέντε χώρες, αριθμός ρεκόρ, έχουν κηρύξει «κατάσταση καταστροφής» και ζητούν διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια, υπενθύμισε αυτή η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη νότια Αφρική βρίσκονται αντιμέτωποι με τη χειρότερη επισιτιστική κρίση εδώ και δεκαετίες, προειδοποίησε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP), επισημαίνοντας ότι οι δυνατότητές του να παράσχει βοήθεια περιορίζονται από την ελλιπή χρηματοδότησή του.

Εν μέσω πρωτοφανούς ξηρασίας, πέντε χώρες, αριθμός ρεκόρ, έχουν κηρύξει «κατάσταση καταστροφής» και ζητούν διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια, υπενθύμισε αυτή η υπηρεσία του ΟΗΕ. Πρόκειται για το Λεσότο, το Μαλάουι, τη Ναμίμπια, τη Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε. Η Αγκόλα και η Μοζαμβίκη έχουν επίσης επηρεαστεί σοβαρά και περίπου 21 εκατομμύρια παιδιά είναι υποσιτισμένα.

«Εάν δεν λάβουμε πρόσθετους πόρους, εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να βιώσουν τη χειρότερη επισιτιστική κρίση εδώ και δεκαετίες, χωρίς βοήθεια», σχολίασε ο εκπρόσωπος του WFP, Τόμσον Φίρι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Το WFP σχεδιάζει να προσφέρει τρόφιμα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μετρητά, σε περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους στις επτά χώρες που έχουν πληγεί χειρότερα, για να καλύψει τη δύσκολη περίοδο μέχρι την επόμενη συγκομιδή, τον Μάρτιο. Σημείωσε όμως ότι έχει λάβει μόνο το ένα πέμπτο από τα περίπου 369 εκατομμύρια δολάρια που χρειάζεται.

«Οι καλλιέργειες καταστράφηκαν, τα ζώα χάθηκαν και τα παιδιά είναι τυχερά αν τρώνε ένα γεύμα την ημέρα. Η κατάσταση είναι φρικτή και χρειάζεται να αναλάβουμε δράση», τόνισε ο Φίρι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε ομοβροντία ρουκετών στη Χάιφα - «Το Ισραήλ θα πονέσει»

Frontex: Μειώθηκαν κατά 42% οι παράνομες διελεύσεις στα σύνορα της ΕΕ από τον Ιανουάριο

ΗΠΑ: Πάνω από 200 συλλήψεις διαδηλωτών υπέρ των Παλαιστινίων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider