Νετανιάχου: Ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» του πολέμου στη Γάζα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νετανιάχου: Ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» του πολέμου στη Γάζα
Μπενιαμίν Νετανιάχου / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» του πολέμου

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» του πολέμου που ξεκίνησε πέρυσι εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας, εν είδει αντιποίνων για την άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Στο χθεσινό του πρώτο διάγγελμα είχε προειδοποιήσει ότι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει τελειώσει και το Ισραήλ θα συνεχίσει, μέχρι την επιστροφή των ομήρων.

«Σήμερα πήραμε το αίμα μας πίσω. Σήμερα το κακό υπέστη πλήγμα, αλλά το έργο μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί» ανέφερε ο Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. «Προς τις αγαπητές οικογένειες των ομήρων, λέω αυτό: αυτή είναι μια σημαντική στιγμή του πολέμου. Θα συνεχίσουμε δυναμικά μέχρι όλοι οι αγαπημένοι σας, οι αγαπημένοι μας, να γυρίσουν στο σπίτι», πρόσθεσε.

Μακρόν: Ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ είναι «σημείο καμπής» και «ευκαιρία» για τον τερματισμό του πολέμου

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, είναι «σημείο καμπής» και «ευκαιρία» που πρέπει να αξιοποιηθεί για «να σταματήσει επιτέλους ο πόλεμος» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτή η μέρα είναι σημείο καμπής, πέραν από μια στρατιωτική επιτυχία για το Ισραήλ. Αυτή η ευκαιρία πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι (της Χαμάς) και να σταματήσει επιτέλους ο πόλεμος», υπογραμμίζει ο Μακρόν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ στεκόταν «εμπόδιο στην κατεπείγουσα κατάπαυση του πυρός και στην άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων», αναφέρει με τη σειρά του ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), σχολιάζοντας την εξόντωση του επικεφαλής του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

«Ο Γιαχία Σινουάρ ήταν ένας τρομοκράτης, καταχωρισμένος στη λίστα της ΕΕ, υπεύθυνος για την αποτρόπαια επίθεση της 7ης Οκτωβρίου» του 2023 στο Ισραήλ, υπογραμμίζει ο Μπορέλ.

Ιράν: Ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το πνεύμα της αντίστασης

Το Ιράν, υποστηρικτής του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, διαβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι η εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο «το πνεύμα της αντίστασης» με σκοπό την «απελευθέρωση» των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών.

«Θα αποτελέσει πρότυπο για τη νεολαία και τα παιδιά, που θα συνεχίσουν την πορεία προς την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Όσο η κατοχή και οι επιθέσεις διατηρούνται, η αντίσταση θα συνεχίζεται», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της μόνιμης αντιπροσωπείας του Ιράν στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μηνύματα από Μπάιντεν - Χάρις για θάνατο Σινουάρ: Τι ζητά ο Μακρόν

Διεθνείς αντιδράσεις για τον θάνατο Σινουάρ

Συνεργασία Μπάιντεν - Νετανιάχου για απελευθέρωση των ομήρων μετά τον θάνατο του Σινουάρ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider