Τουρκία: Επίθεση στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βιομηχανίας στην Άγκυρα - 5 νεκροί και 22 τραυματίες, νεκροί δύο δράστες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τουρκία: Επίθεση στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βιομηχανίας στην Άγκυρα - 5 νεκροί και 22 τραυματίες, νεκροί δύο δράστες
Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία μετά από αναφορές για έκρηξη και πυροβολισμούς με νεκρούς και τραυματίες στις εγκαταστάσεις της αεροδιαστημικής βιομηχανίας TUSAS HQ στην Άγκυρα.

Τελευταία ενημέρωση 21.52

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν σήμερα σε «τρομοκρατική επίθεση» στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, κοντά στην Άγκυρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια.

«Σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της TUSAS στην Άγκυρα, δυστυχώς, είχαμε νεκρούς και τραυματίες σε αυτήν την επίθεση», ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός με ανάρτησή του στο X, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της γειτονικής χώρας.

Στο σημείο έχουν σταλεί υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής, ενώ οι δύο δράστες της επίθεσης εξουδετερώθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε απόψε πως θεωρεί «πολύ πιθανό» να βρίσκεται το PKK (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) πίσω από την ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της TUSAŞ, κοντά στην Άγκυρα.

«Η διαδικασία ταυτοποίησης και η αναζήτηση δακτυλικών αποτυπωμάτων συνεχίζονται», είπε ο Αλί Γερλίκαγια, συμπληρώνοντας πως θεωρεί «πολύ πιθανό» το ενδεχόμενο η επίθεση να συνδέεται με το PKK.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, που βρίσκεται στα περίχωρα της Άγκυρας, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ μίλησε επίσης για το ενδεχόμενο ευθύνης του PKK. «Προσπάθησαν να διαταράξουν την ειρήνη στη χώρα μας, εξαπολύοντας μια αποτρόπαιη και άνανδρη επίθεση», δήλωσε. «Δίνουμε πάντα στα καθάρματα του PKK την τιμωρία που τους αξίζει, αλλά δεν βάζουν μυαλό ποτέ. Δεν θα σταματήσουμε να τους κυνηγάμε έως ότου εξαλειφθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης. Θα τους κάνουμε να υποφέρουν για αυτό που έκαναν», υποσχέθηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Σε εικόνες που μεταδίδονται, φαίνεται πυκνός λευκός καπνός να υψώνεται μπροστά από την είσοδο του χώρου, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της TUSAS, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή. Στο σημείο έχουν σταλεί υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι δρακόντεια αυτή την ώρα καθώς στις εγκαταστάσεις εργάζονται 15.000 άτομα.

Μια μεγάλη έκθεση αμυντικών και αεροδιαστημικών βιομηχανιών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε κυρίως η επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών.

Ο αμυντικός τομέας, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, αντιπροσώπευσε σχεδόν το 80% των εσόδων από τις εξαγωγές της χώρας και 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύνοδο των BRICS ο Ερντογάν - Το σχόλιο Στάνο

Ρωσία: Η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι εμπόδιο για την ένταξή της στις BRICS

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider