Μασκ: Σύμφωνος με αποχώρηση των ΗΠΑ από ΝΑΤΟ - ΟΗΕ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μασκ: Σύμφωνος με αποχώρηση των ΗΠΑ από ΝΑΤΟ - ΟΗΕ
Έλον Μασκ / Πηγή Φωτογραφίας; Getty Images
Καπνό και... αντάρα σήκωσε για μια ακόμη φορά το «δεξί χέρι» του Αμερικανού προέδρου, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ.

Καπνό και... αντάρα σήκωσε για μια ακόμη φορά το «δεξί χέρι» του Αμερικανού προέδρου, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο Μασκ δημιούργησε αναταραχή μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα του Χ. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε σύμφωνος με ανάρτηση άλλου χρήστη ο οποίος ανέφερε ότι είναι ώρα οι ΗΠΑ να αποχωρήσουν τόσο από το ΝΑΤΟ, όσο και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάστε ακόμα: Μακρόν: Ο Πούτιν θα συνεχίσει για Μολδαβία, ίσως και για Ρουμανία - Ανάγκη κοινής άμυνας

Πάντως ο Μασκ δεν είναι ο μόνος εντός των κόλπων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που έχουν εκφράσει ανάλογες απόψεις. Μόλις πριν λίγες εβδομάδες ο γερουσιαστής της πολιτείας της Γιούτα Μάικ Λι ανακοίνωσε ότι έχει κατατεθεί στη Γερουσία πρωτοβουλία για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΟΗΕ και τη διακοπή της χρηματοδότησης του οργανισμού.

Βέβαια, η υπερθεμάτιση μιας πιθανής αποχώρησης των ΗΠΑ από πλευράς του Μασκ, ευθυγραμμίζεται με την έκδηλη δυσαρέσκεια που έχει εκφράσει κατά του ΝΑΤΟ ουκ ολίγες φορές και ο ίδιος ο Τραμπ. Μάλιστα, αιχμή του δόρατος του νέου Αμερικανού προέδρου κατά της Συμμαχίας, είναι οι δαπάνες των Ευρωπαίων εταίρων του οργανισμού οι οποίες δεν πιάνουν τους όρους που ορίζει το καταστατικό του ΝΑΤΟ, αφήνοντας το βάρος της συλλογικής άμυνας στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider