Συρεγγέλα: Εμείς θέλουμε μία Τουρκία όπου τηρούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες και το κράτος δικαίου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συρεγγέλα: Εμείς θέλουμε μία Τουρκία όπου τηρούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες και το κράτος δικαίου
Μας ενδιαφέρει μία Τουρκία που να πληροί τα κριτήρια που θέτει και η Ευρωπαϊκή Ένωση για συνεργασία, τονίζει η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Στις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στην πολιτική επικοινωνία και τη χρήση τους από το πολιτικό προσωπικό, αλλά και για τις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, αναφέρθηκε η Μαρία Συρεγγέλα, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής της Δυτικής Αθήνας, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο πλαίσιο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Συρεγγέλα τόνισε πως «και να μη θέλει ένας νέος πολιτικός, δεν γίνεται να μην μπει στη διαδικασία. Πλέον δεν είναι μόνο τα παραδοσιακά μέσα, ο έντυπος Τύπος, η τηλεόραση. Βλέπουμε ότι τα ΜΚΔ έχουν μπει πάρα πολύ δυναμικά στη ζωή μας, αλλά και σαφώς κι αυτά δεν είναι το ίδιο όπως και πριν λίγα χρόνια. Δηλαδή ξεκινήσαμε ας πούμε με το Facebook, το Instagram και που τώρα βλέπουμε ειδικότερα στις νεότερες γενιές, όπως και τα παιδιά μου, είναι το TikTοk μία άλλη μορφή. Το οποίο χρησιμοποιεί κι ο πρωθυπουργός, αλλά βλέπουμε ότι το χρησιμοποιεί βγάζοντας αυτό που πραγματικά είναι και περνώντας τα μηνύματα γι' αυτά που κάνει η κυβέρνηση και νομίζω ότι ήταν πάρα πολύ πετυχημένη η όλη διαδικασία, πως ο ίδιος το χρησιμοποιεί».

Για την κ. Συρεγγέλα, «δεν μπορεί να αντικατασταθεί η φυσική παρουσία (του πολιτικού) και νομίζω ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε να μην αντικατασταθεί. Πρέπει να έχουμε τη φυσική παρουσία, να μπορούμε να μιλάμε με τον κόσμο και αυτό το βλέπουμε και στις προεκλογικές εκστρατείες, αλλά όχι μόνο τότε. Δηλαδή στόχος μου εμένα και στη Δυτική Αθήνα, εκεί όπου εκλέγομαι, είναι να έρχομαι σε επαφή με τους πολίτες. Να μαθαίνω τα προβλήματά τους, αλλά και να συναντώ και τις νεότερες γενιές, όχι μόνο με τους μεγαλύτερους σε ηλικία».

Όσον αφορά τη Δυτική Αττική που επί σειρά ετών θεωρείτο δευτερεύουσα περιοχή, η κ. Συρεγγέλα τόνισε πως αυτό «αλλάζει σαφώς και εμένα στόχος μου είναι αυτό ότι πρέπει να αλλάξει και ήδη έχει αρχίσει και αλλάζει. Δεν είναι οι λεγόμενες μέσα σε εισαγωγικά "λαϊκές συνοικίες". Είναι άνθρωποι που πραγματικά προσφέρουν στη διαδικασία, στην οικονομία, στην ανάπτυξη. Υπάρχουν εκεί επιχειρήσεις μικρομεσαίες, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Και βλέπουμε και τις νέες γενιές. Τα παιδιά μου μεγάλωσαν στο Περιστέρι και στην Πετρούπολη. Βλέπουμε ότι και στις νέες γενιές εκεί τα νέα παιδιά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Και εμείς ως πολιτικοί θα πρέπει να τους δίνουμε όλες τις δυνατότητες να μπορέσουν να ξεχωρίσουν. Και βλέπουμε πάρα πολλά σχολεία, συγκεκριμένα της Πετρούπολης, το 2ο ΓΕΛ που βραβεύθηκε πρόσφατα. Ή από το Περιστέρι που πήγαν τα παιδιά σε διαγωνισμούς ρομποτικής. Βλέπουμε ότι ανεβαίνουν και αυτός είναι και στόχος μας, να πάνε όσο το δυνατό πιο ψηλά».

Για τις στοχευμένες δράσεις της Πολιτείας για την αναβάθμιση αυτών των περιοχών, η κ. Συρεγγέλα τόνισε πως «αυτός είναι ο στόχος. Και για να το συνδυάσουμε και με την ερώτηση για την πολιτική επικοινωνία, πλέον ο κόσμος θέλει από εμάς όχι να τα λέμε ωραία, αλλά να τα κάνουμε ωραία. Αυτό είναι το κυριότερο. Γιατί έχουν δει και τους παλιότερους πολιτικούς, τους παλιούς, που θα έβγαιναν σε ένα μπαλκόνι θα αναστατώνανε τα πλήθη, αλλά μετά μπορεί να μη γινόταν τίποτα. Πλέον ο κόσμος κρίνει και πολύ περισσότερο μας κρίνουν οι νέες γενιές. Εγώ έχω τη χαρά και την τύχη να έχω στο σπίτι μου δύο ανθρώπους, δύο νέους ανθρώπους, τα παιδιά μου, οι οποίοι είναι και πιο αυστηροί κριτές μου. Στην καθημερινότητα θα με κρίνουν για κάτι που μπορεί να πω και θεωρούν ότι μπορεί να μην τους αρέσει. Αν μιλάω πολύ ότι αυτό θα πρέπει να το μειώσω. Και γενικότερα περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια».

Όσον αφορά την πρόσφατη παρέμβασή της στο Στρασβούργο για τη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και για τη διαφθορά, η κ. Συρεγγέλα τόνισε πως «στο Συμβούλιο της Ευρώπης είμαστε 46-47 μέλη. Εκτός από τη Ρωσία, είμαστε 46 κράτη-μέλη, στα οποία μετέχει και η Τουρκία. Βλέπουμε πως στην Τουρκία αυτή τη στιγμή και όχι μόνο με τη σύλληψη του Ιμάμογλου, αλλά και με άλλες σε συλλήψεις που έχουν γίνει, δημοσιογράφων, με απολύσεις δικαστών, υπάρχει ένα θέμα όσον αφορά την δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Όλα αυτά συζητήθηκαν και δεν τέθηκαν μόνο από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είχα την τιμή να εκπροσωπώ εγώ όταν συζητήθηκε το θέμα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση. Μετά βέβαια από κι από την παρέμβαση που έκανε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ως επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας, αυτό έγινε απόλυτα αποδεκτό από όλα τα κόμματα και από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών».

Στο εάν τίθεται πλέον ζήτημα συμμετοχής της Τουρκίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης υπό το φως αυτών των εξελίξεων, η κ. Συρεγγέλα δήλωσε πως «αυτό που θέλουμε εμείς πραγματικά είναι μια Τουρκία που να είναι δημοκρατική. Μία Τουρκία που να πληροί τα κριτήρια που θέτει και η Ευρωπαϊκή Ένωση για συνεργασία. Αυτό μας ενδιαφέρει. Επειδή έχουμε την Τουρκία γείτονα χώρα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν καλές σχέσεις. Αλλά οι σχέσεις μας δεν είναι μόνο διμερείς με την Ελλάδα, αλλά και σαφώς με την Κύπρο, γιατί αμφότερες είναι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα δεν έχει να κάνει μόνο με μας, αλλά έχει να κάνει και με την ΕΕ και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε δίπλα μας μια χώρα που να τηρούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες, να υπάρχει αυτό το κράτος δικαίου που λέμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider