Κοντογεώργης για υπογραφή συμβάσεων Daniel: Σημαντική μέρα για τη Θεσσαλία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κοντογεώργης για υπογραφή συμβάσεων Daniel: Σημαντική μέρα για τη Θεσσαλία
Τη Θεσσαλία επισκέφθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, όπου παρευρέθηκε στην εκδήλωση υπογραφής των συμβάσεων για τις ζημιές στο οδικό δίκτυο από τις κακοκαιρίες "Daniel" και "Elias".

Τη Θεσσαλία επισκέφθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, όπου παρευρέθηκε στην εκδήλωση υπογραφής των συμβάσεων για τις ζημιές στο οδικό δίκτυο από τις κακοκαιρίες "Daniel" και "Elias".

Η υπογραφή των συμβάσεων πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα και τους αναδόχους παρουσία του υφυπουργού Νίκου Ταχιάου και του γενικού γραμματέα υποδομών Δημήτρη Αναγνώπουλου.

Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 899,7 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών 2021-2025, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην αποκατάσταση οδοστρωμάτων, γεφυρών, τεχνικών έργων απορροής υδάτων και πρανών και άλλων ζημιών στις έξι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας, Εύβοιας και Φθιώτιδας και περιλαμβάνουν το σύνολο των έργων προς αποκατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι οι αντίστοιχες συμβάσεις για τα σιδηροδρομικά έργα είχαν υπογραφεί την προηγούμενη μέρα.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο υφυπουργός, που έκανε λόγο για σημαντική μέρα για τη Θεσσαλία, συνεχάρη όσους συνετέλεσαν στο να φτάσουμε σήμερα στην υπογραφή κάνοντας ειδική μνεία στον πρώην υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα ενώ αναφέρθηκε επίσης και στον λεπτομερή σχεδιασμό που απαιτήθηκε για την τεχνική προετοιμασία και χρηματοδοτική ωρίμαση των έργων. Ενώ, υπενθύμισε τις ενέργειες του πρωθυπουργού και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πολυεπίπεδη συνεργασία της κυβέρνησης με όλους τους συναρμόδιους για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας: «Κινητοποιούμε όλες τις δυνάμεις μας σε τέσσερις άξονες: ενίσχυση των υποδομών, διαχείριση υδάτων και αντιπλημμυρική προστασία, στήριξη του πρωτογενούς τομέα και κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη. Σε αυτή τη συνεργασία, θα κριθεί και η ικανότητα όλων μας να αλλάξουμε μέθοδο και συνήθειες δράσης, προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε ομόφωνα απαντήσεις στις προκλήσεις και να διασφαλίσουμε για κάθε πολίτη ένα βιώσιμο παρόν και μέλλον». Όπως τόνισε δε, ο Θ. Κοντογεώργης, «τελικός στόχος είναι η συνδιαμόρφωση μιας Εθνικής Στρατηγικής για την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, η οποία θα κινείται πέρα από την επίλυση προβλημάτων, στο μοναδικό πρότυπο ανάπτυξης που μπορεί να έχει κάθε τόπος που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του και δεν παραγνωρίζει τους αντικειμενικούς του περιορισμούς. Μόνο ένα τέτοιο πρότυπο μπορεί να είναι πραγματικά βιώσιμο: ρεαλιστικό και με πηγή την ίδια την τοπική κοινωνία και οικονομία που θα κληθεί να το υποστηρίξει».

Νωρίτερα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είχε συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση του Οργανισμού στα γραφεία του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας στη Λάρισα. «Η επιτυχία του Οργανισμού είναι καθοριστικής σημασίας για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας», σχολίασε χαρακτηριστικά. Σε συνέχεια της εντατικής και στενής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της Προεδρίας της Κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων για το θέμα της διαχείρισης των υδάτων, στη σύσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς τα επόμενα βήματα του Οργανισμού ως προς τη στελέχωση και τη λειτουργία του, καθώς και τα θέματα που αφορούν τη διαχείριση των υδάτων και τα σημαντικά έργα στην περιοχή που θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα. Επίσης, έγινε αναφορά στη μέχρι τώρα δουλειά του ΟΔΥΘ και στη διαβούλευση που υπάρχει με τους φορείς της περιοχής προκειμένου να υπάρξει συντονισμός όλων των φορέων για το απολύτως ζωτικό ζήτημα του νερού.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, όπου έγινε επισκόπηση των βασικών έργων υποδομών της περιοχής, της εξέλιξης των αποζημιώσεων και των αποκαταστάσεων, καθώς και της συνεργασίας κεντρικής κυβέρνησης και περιφέρειας για το κοινό στοίχημα της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή όπου θα παρουσιαστεί ο μέχρι τώρα απολογισμός, αλλά και τα επόμενα βήματα στην περιοχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους, καταλήγει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζιτζικώστας: Προτεραιότητα η ανταπόκριση του συστήματος μεταφορών στο σύνολο των υποδομών της ΕΕ

Ο Όμιλος AKTOR ανέλαβε σημαντικό έργο αποκατάστασης υποδομών στη Θεσσαλία

ΜΕΤΚΑ: EBITDA 150 εκατ. ευρώ μεσοπρόθεσμα από Υποδομές/Παραχωρήσεις – Πόσο μερίδιο έργων «χτυπάει»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider