Νέες καθυστερήσεις στο Ελληνικό

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες καθυστερήσεις στο Ελληνικό

Μία ακόμη επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Επισημαίνει ότι η σύμβαση ψηφίστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος αρνείται να ενημερώσει τη Βουλή και η επένδυση έχει μπλοκάρει.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζητά μια ξεκάθαρη απάντηση από τον κ. Πρωθυπουργό, αν είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης να υλοποιηθεί η επένδυση.

Να σημειωθεί ότι η υλοποίηση της επένδυσης έχει καθυστερήσει σημαντικά και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα ξεκινήσει, καθώς εκκρεμούν μία σειρά από εκκρεμότητες.

Για το έργο ρωτήθηκε πρόσφατα και ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος ωστόσο απέφυγε να απαντήσει ευθέως για το πότε θα ξεκινήσει το project.

Τα νέα σενάρια που ακούγονται είναι ότι οι μπουλντόζες στο Ελληνικό θα μπουν στα μέσα του 2018 και αφού πρώτα διευθετηθούν, όλα τα γραφειοκρατικά και πολεοδομικά θέματα που έχουν προκύψει.

Όπως για παράδειγμα η δημοσίευση του προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμό των χρήσεων του μητροπολιτικού πάρκου, η διεξαγωγή διαγωνισμού για την άδεια καζίνο εντός του Ελληνικού, καθώς και η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για τη πολεοδόμηση και χωροθέτηση του μητροπολιτικού πάρκου.

Επίσης εκκρεμεί η γνωμοδότηση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, για το ποια θα είναι τα κτίρια τα οποία θα κηρυχθούν διατηρητέα, καθώς και οι πράξεις χαρακτηρισμού του πρώην αεροδρομίου από το Κεντρικό Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Τέλος σε εκκρεμότητα παραμένει η απομάκρυνση του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ, των υπηρεσιών της Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και η ίδρυση από το Υπουργείο Οικονομικών του φορέα διαχείρισης του πάρκου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider