Ζητά αποζημίωση από τα Sephora επειδή κόλλησε έρπη από κραγιόν

Γιάννης Δεβετζόγλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζητά αποζημίωση από τα Sephora επειδή κόλλησε έρπη από κραγιόν

Αγωγή στην αλυσίδα πώλησης καλλυντικών Sephora έκανε γυναίκα από την Καλιφόρνια, η οποία διατείνεται ότι κόλλησε στοματικό έρπη από δείγμα κραγιόν. Σύμφωνα με το αμερικανικό site TMZ, το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2015, όταν δοκίμασε δείγμα κραγιόν που διατίθενται για κοινή χρήση σε όλες τις πελάτισσες.

«Από τεχνικής άποψης μπορεί κάποιος να κολλήσει τον ιό του έρπη από κραγιόν που έχει χρησιμοποιήσει προηγούμενο άτομο που ήταν ήδη μολυσμένο», εξηγεί ο δρ Άμες Αντάλγια, ειδικός λοιμωδών νοσημάτων στο νοσοκομείο Τζον Χόπκινς στη Βαλτιμόρη. Ο ίδιος συμπληρώνει ότι ο ιός μπορεί να παραμείνει ζωντανός πάνω στο κραγιόν ακόμη και δύο ώρες από τη στιγμή που θα φύγει από τα χείλη της γυναίκας που έχει μολυνθεί. Αυτό τα χρονικό διάστημα εξαρτάται βέβαια από τις συνθήκες υγρασίας, θερμοκρασίας περιβάλλοντος κ.λπ.

Σύμφωνα με ειδικούς, η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και η Sephora θα έπρεπε να προειδοποιεί με σαφή τρόπο τις πελάτισσές της για τον κίνδυνο που διατρέχουν να κολλήσουν έρπη ή άλλες ασθένειες από τη δοκιμή δειγμάτων κραγιόν κοινής χρήσης. Γι’ αυτό και η ίδια αναφέρει στην αγωγή της ότι εάν είχε προειδοποιηθεί ότι κινδυνεύει να κολλήσει έναν δια βίου ιό από τη χρήση των δειγμάτων κραγιόν, δεν θα τα είχε χρησιμοποιήσει ποτέ.

Πολλές εταιρείες καλλυντικών προσφέρουν μεμονωμένα δείγματα, ή παρέχουν βοήθεια από εκπαιδευμένο προσωπικό για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου έρπητα, καθώς είναι γνωστό ότι ο στοματικός έρπης μεταδίδεται από το κραγιόν.

Τόσο το TMZ επικοινώνησε με τη Sephora για κάποιο σχόλιο, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider