«Εισερχόμαστε σε μια περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας και θα πρέπει να εργαστούμε συστηματικά ώστε να αποτρέψουμε αυτή η αβεβαιότητα να προσλάβει μονιμότερα χαρακτηριστικά, οδηγώντας σε, επιζήμιο για όλους, περαιτέρω κατακερματισμό του διεθνούς εμπορίου», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτρης Σκάλκος.
«Για το σκοπό αυτό, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσεγγίζουν τη διαμορφούμενη κατάσταση με ψυχραιμία, πραγματισμό και με διάθεση συνεννόησης, ταυτόχρονα όμως και με αποφασιστικότητα, ώστε να συμμετάσχουν σε ένα δημιουργικό διάλογο με τις ΗΠΑ, διασφαλίζοντας τους όρους μιας αμοιβαία επωφελούς εμπορικής σχέσης», πρόσθεσε.
Ο κ. Σκάλκος εκπροσωπούσε σήμερα την Ελλάδα στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για θέματα Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργου. Αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης ήταν οι εμπορικές σχέσεις ΕΕ και ΗΠΑ καθώς και οι εμπορικές σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα.