Η τελευταία έκθεση του Χόκινγκ αποδεικνύει την ύπαρξη παράλληλου σύμπαντος

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η τελευταία έκθεση του Χόκινγκ αποδεικνύει την ύπαρξη παράλληλου σύμπαντος
Ο Στίβεν Χόκινγκ υπέβαλε την τελευταία του επιστημονική έκθεση μόλις δύο εβδομάδες πριν πεθάνει και έθεσε τις θεωρητικές βάσεις για την ανακάλυψη ενός παράλληλου σύμπαντος.

Ο Στίβεν Χόκινγκ υπέβαλε την τελευταία του επιστημονική έκθεση μόλις δύο εβδομάδες πριν πεθάνει και έθεσε τις θεωρητικές βάσεις για την ανακάλυψη ενός παράλληλου σύμπαντος.

Ο Χόκινγκ, ο οποίος απεβίωσε την προηγούμενη Τετάρτη, σε ηλικία 76 ετών, συνυπέγραψε μια μαθηματική έκθεση που επιδιώκει να αποδείξει τη θεωρία του «πολυσύμπαντος», δηλαδή να αποδείξει την ύπαρξη πολλών ακόμη κόσμων εκτός από τον δικό μας.

Η έκθεση, που ονομάζεται «Ομαλή έξοδος από τον αιώνιο πληθωρισμό», είχε πάρει έγκριση για τις τελευταίες διορθώσεις της στις 4 Μαρτίου, δέκα ημέρες πριν από το θάνατο του Χόκινγκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sunday Times, το έγγραφο πρόκειται να δημοσιευθεί από ένα ανώνυμο «ηγετικό περιοδικό» μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου του.

Το ArXiv.org, ο ιστοχώρος του Πανεπιστημίου Cornell, ο οποίος παρακολουθεί επιστημονικές εργασίες πριν δημοσιευθούν, έχει ένα αρχείο του εγγράφου που περιλαμβάνει την ενημέρωση του Μαρτίου του 2018.

Σύμφωνα με τους The Sunday Times, τα περιεχόμενα του εγγράφου ορίζουν τα μαθηματικά που είναι απαραίτητα για μια βαθιά εξερεύνηση του διαστήματος με σκοπό τη συλλογή στοιχείων που μπορούν να αποδείξουν ότι υπάρχουν και άλλα σύμπαντα.

Το άκρως θεωρητικό έργο υποδηλώνει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία του πολυσύμπαντος πρέπει να είναι μετρήσιμα σε ακτινοβολία υποβάθρου που χρονολογείται από την αρχή του χρόνου.

Ο Τόμας Χέρτογκ, καθηγητής φυσικής που συνέταξε την έκθεση μαζί με τον Χόκινγκ, δήλωσε ότι η έκθεση αποσκοπεί «να αλλάξει την ιδέα ενός πολυσύμπαντος σε ένα δοκιμαστικό επιστημονικό πλαίσιο».

Ο Χέρτογκ, ο οποίος εργάζεται στο Πανεπιστήμιο KU Leuven στο Βέλγιο, δήλωσε στους Sunday Times ότι συναντήθηκε με τον Χόκινγκ αυτοπροσώπως για να πάρει την τελική έγκριση πριν υποβάλει την έκθεση.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι, αν βρεθεί ποτέ τέτοια απόδειξη, οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από την ανακάλυψη θα είναι πιθανότατα υποψήφιοι για ένα βραβείο Νόμπελ.

Ωστόσο, δεδομένου ότι τα βραβεία Nobel δεν μπορούν να απονεμηθούν μετά θάνατον, ο Χόκινγκ δεν θα είναι υποψήφιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider