Politico: H OLAF ερευνά τη διαχείριση των κεφαλαίων για το προσφυγικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Politico: H OLAF ερευνά τη διαχείριση των κεφαλαίων για το προσφυγικό

Στο μικροσκόπιο της OLAF, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης, βρίσκεται πλέον η διαχείριση των κονδυλίων που έχουν ληφθεί για τη διαχείριση του προσφυγικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Politico.

Με βάση το δημοσίευμα, η Υπηρεσία θα διερευνήσει τις «φερόμενες παρατυπίες αναφορικά με την παροχή ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενης σίτισης στους πρόσφυγες στην Ελλάδα», μετά από πληροφορίες που κατέθεσε η Γενική Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν το 2017. Εκπρόσωπος της OLAF αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες, αναφορικά με το αν η έναρξη της έρευνας συνδέεται με το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που οδήγησε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο στην κατάθεση μήνυσης εναντίον δημοσιογράφων της εφημερίδας.

«Καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη, η OLAF δεν μπορεί να προβεί σε κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτή τη φάση», είπε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας στο Politico, προσθέτοντας ότι «το γεγονός ότι η OLAF διερευνά την υπόθεση, δεν σημαίνει ότι εμπλεκόμενα πρόσωπα ή οντότητες έχουν διαπράξει παρατυπία ή απάτη».

Υπενθυμίζεται, ότι προ έτους, η ΜΚΟ Solidarity Now είχε καταθέσει αίτημα για ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας έρευνα για πιθανή κακοδιαχείριση χρημάτων που είχαν ως στόχο να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ο οργανισμός υπέδειξε τις κακές συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει λάβει αρκετά κονδύλια από τις Βρυξέλλες, για να βελτιώσει το σύστημα απονομής ασύλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider