Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας

Κώστας Παπαδόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας

Με μία μακροσκελή προκήρυξη στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα «αναρχικοί, αναρχικές, κομμουνιστές, κομμονούστριες» ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Μία επίθεση που σύμφωνα με τον συντάκτη του κειμένου γίνεται ως απάντηση «στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου». Η ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη κατονομάζει τόσο τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, όσο και τον μεσίτη που διακρίνονται στα βίντεο να χτυπούν τον Ζακ Κωστόπουλο κατά την προσπάθεια του να βγει από το κατάστημα της οδού Γλάδστωνος. Επίσης, γίνεται εκτενής αναφορά - προειδοποίηση στον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένη Πάκο, ενώ οι «αναρχικοί, αναρχικές, κομμουνιστές, κομμονούστριες» προειδοποιούν για νέες ενέργειες εναντίον αστυνομικών στόχων.

«Όποιο χέρι απλώνεται πάνω στην τάξη μας θα κόβεται από τη ρίζα»

Πιο αναλυτικά, το κείμενο ανάληψης ευθύνης αναφέρει ότι: «το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου, ομάδα 50 συντρόφων και συντροφισσών επιτέθηκε και πυρπόλησε την κλούβα, τα συμβατικά αστυνομικά οχήματα και την είσοδο του Α.Τ. Ομονοίας. Στο συγκεκριμένο τμήμα υπάγεται η ομάδα ΔΙΑΣ, κάτω από τις μπότες της οποίας ψυχορράγησε ο Ζακ Κωστόπουλος/ Zackie Oh και η οποία συνετέλεσε στη δολοφονία που διέπραξαν τα δύο αφηνιασμένα φασιστοειδή ονόματι (...).

Με δεδομένο πως οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Ζακ πρέπει να στοχοποιηθούν και να χτυπηθούν, εμπεδώνοντας έτσι το μηνυμα που λέει πως όποιο χέρι απλώνεται πάνω στην τάξη μας θα κόβεται από τη ρίζα, κρίναμε την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας ως δίκαιη και απαραίτητη.

Δίκαιη γιατί η βία πάνω στους κολασμένους προλετάριους, βία στρατιωτική, αστυνομική, φασιστική, εργοδοτική, σεξιστική, πατριαρχική, αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται και αναπαράγεται αυτός ο κόσμος εναντίον μας. Και απαραίτητη, γιατί η δική μας βία, μια βία συλλογική, απελευθερωτική, επαναστατική, είναι το θεμέλιο για να ξανακάνουμε αυτόν τον κόσμο δικό μας».

«Ανοίγει σειρά λογαριασμών με μπάτσους, φασίστες, δημοσιογράφους»

«Η υπόθεση της δολοφονίας του γκέι οροθετικού ακτιβιστή, drag queen και δηλωμένα αντιφασίστα Ζακ ανοίγει μια σειρά λογαριασμών με τους δολοφόνους, όσους τους συγκαλύπτουν και τους απενοχοποιούν. Και αυτοί έχουν διευθύνσεις και ονόματα», αναφέρει ακόμα η προκήρυξη και συνεχίζει:

«Μπάτσοι, φασίστες, δημοσιογράφοι και δικαστικοί, ως οργανωμένη συμμορία, επιχείρησαν να αποσιωπήσουν και να παραποιήσουν κρίσιμα στοιχεία, σχετικά με τα όσα πραγματικά συνέβησαν στην οδό Γλάδστωνος, αλλά και να νομιμοποιήσουν τους δολοφόνους της Zackie Oh, υποδαυλίζοντας και διαχέοντας αντιδραστικά και κανιβαλικά ένστικτα στο όνομα της “αυτοάμυνας” και της “προστασίας της ιδιοκτησίας”».

Στη συνέχεια, γίνεται μνεία στις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένη Πάκου, σε σχέση με την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου: «Η απροσχημάτιστη δήλωση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημοσθένη Πάκου πως “αυτή είναι η πρακτική της Αστυνομίας και σε όποιον αρέσει” αναφορικά με τις συνθήκες σύλληψης του Ζακ, δεν αποτυπώνει μονάχα το θράσος των μπάτσων και την ασυλία που απολαμβάνουν, αλλά και τον διοικητικό τους ρόλο στη συντελούμενη αυταρχικοποίηση και τον εκφασισμό. Και ακριβώς αυτό αποκρυσταλλώνουν οι δηλώσεις του, την ασύστολη και δολοφονική χρήση βίας ως μεθοδολογίας διαχείρισης του “πλεονάζοντος πληθυσμού”. Όποιος δεν χωράει στο σύγχρονο καπιταλιστικό οικοδόμημα πετιέται και όποιος δεν συμμορφώνεται πεθαίνει.

«Κύριε Πάκο μπορούμε να σας υποσχεθούμε πως θα σας καίμε»

Ο κύριος αυτός ανέλαβε στο όνομα της Αστυνομίας την ευθύνη για τη δολοφονία του Ζακ και ως άλλο παραχαϊδεμένο από τα αφεντικά του μαντρόσκυλο, προανήγγειλε και άλλο αίμα. Κύριε Πάκο, ίσως να μην μπορούμε να εγγυηθούμε πως στο άμεσο μέλλον θα γευτείτε τη σαρωτική εκδίκηση της τάξης μας, αλλά μπορούμε να σας υποσχεθούμε πως όσο μας το επιτρέπουν οι μικρές μας δυνάμεις, θα σας καίμε και θα σας λεηλατούμε ως ελάχιστη επιστροφή της βίας που υπομένουμε.

Ήταν πραγματικά εξοργιστικό το γεγονός πως μετά την επίθεσή μας, οι μπάτσοι του Α.Τ. Ομονοίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας παριστάνοντας τα απροστάτευτα και παραμελημένα θύματα. Αλήθεια ποιοι; Οι ένστολοι χασάπηδες που στελεχώνουν ένα από τα πιο περίφημα και ποτισμένα με τον ιδρώτα και το αίμα των βασανισμένων, κολαστήρια της Αθήνας; Αυτά τα θρασύδειλα και κτηνώδη υποκείμενα, τα βουτηγμένα στο αίμα χιλιάδων φτωχοδιαβόλων που πέρασαν από τα χέρια τους;»

Τέλος, ο συντάκτης του κειμένου εξαπολύει επίθεση στην Αριστερά, κάνοντας λόγο για «άνευ όρων παραδομένη εδώ και χρόνια ρεφορμιστική αριστερά (ΚΚΕ- ΛΑ.Ε.) που καταδίκασε την επίθεσή μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider