Σαλμάνι: Ειδεχθές περιστατικό η δολοφονία Κασόγκι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαλμάνι: Ειδεχθές περιστατικό η δολοφονία Κασόγκι
Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας τόνισε ότι θα τιμωρηθούν όλοι οι ύποπτοι και εξήρε τη συνεργασίας της χώρας με την Τουρκία.

Για «ειδεχθές περιστατικό» μίλησε ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, στην πρώτη του επίσημη δήλωση για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι που έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινότητα.

Σε ομιλία του σε συνέδριο, γνωστό ως «Νταβός της ερήμου», ο πρίγκιπας είπε ότι όλοι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν και ότι η Σ. Αραβία και η Τουρκία θα συνεργαστούν για να γίνει αυτό.

Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο από επίσημα χείλη μετά την διεθνή κατακραυγή για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη. Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν κατονομάσει μέλη της φρουράς του Σαλμάν μεταξύ των υπευθύνων για τη δολοφονία.

Ο Μπιν Σαλμάν ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών ασφαλείας στη χώρα και τόνισε ότι «η δικαιοσύνη θα υπερισχύσει». «Το περιστατικό που συνέβη είναι πολύ οδυνηρό, για όλους τους Σαουδάραβες. Είναι αδικαιολόγητο», είπε και διεμήνυσε ότι «κανείς δεν θα μπορέσει να μας χωρίσει εφ' όσον υπάρχει ένας βασιλιάς που ονομάζεται Σαλμάν Μπιν Αμπντούλ Αζίζ , ένας διάδοχος που ονομάζεται Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και ένας πρόεδρος στην Τουρκία που ονομάζεται Ερντογάν».

Τραμπ: Η χειρότερη επιχείρηση συγκάλυψης

Για τη «χειρότερη επιχείρηση συγκάλυψης» όλων των εποχών έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζοντας τις ενέργειες στις οποίες προέβη η Σαουδική Αραβία.

«Είχαν εξ αρχής ένα πολύ κακό σχέδιο, το εκτέλεσαν πολύ άσχημα και η επιχείρηση συγκάλυψης ήταν μια από τις χειρότερες στην ιστορία» είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο.

«Όποιος σκέφτηκε αυτήν την ιδέα νομίζω ότι έχει μπλέξει και θα έπρεπε να έχει μπλέξει», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε εξάλλου «πολύ σκληρό» τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα για την υπόθεση αυτή.

Όπως είπε, προτού να συμφωνήσει με τα συμπεράσματα του Τούρκου ομολόγου του, θέλει προηγουμένως να δει όλα τα γεγονότα.

O γιος του Κασόγκι δίνει το χέρι στο «δολοφόνο» του πατέρα του (pics)

Ευρύτατο σχολιασμό στα social media προκάλεσε η χειραψία με την οποία ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος φέρεται ως «ιθύνων νους» της δολοφονίας - κάλεσε το γιο του άτυχου δημοσιογράφου Κασόγκι στο παλάτι για να τον συλλυπηθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider