Νέα μέτρα για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα μέτρα για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
Επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων λειτουργίας. Οι ηλικιωμένοι θα τρώνε ξεχωριστά στο δωμάτιό τους αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις στις τραπεζαρίες των μονάδων. Όλα τα μέτρα.

Την αυστηροποίηση των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ανακοίνωσε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Παρασκευής.

Τα νέα μέτρα

- Επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων λειτουργίας. Η υφυπουργός έκανε λόγο για αυστηρές προϋποθέσεις στις νέες εισαγωγές φιλοξενούμενων.

- Οι ηλικιωμένοι θα τρώνε ξεχωριστά στο δωμάτιό τους αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις στις τραπεζαρίες των μονάδων.

- Υποχρεωτικός εμβολιασμός φιλοξενούμενων και για άλλες ασθένειες.

- Σύσταση στους εργαζόμενους να μην εργάζονται σε άλλες μονάδες και σε επιχειρήσεις εστίασης.

- Νέο ειδικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση κρούσματος. Όπως τόνισε η υφυπουργός, σε περιπτώσεις κρούσματος θα γίνεται υποχρεωτικός έλεγχος σε όλο το προσωπικό και σε περίπτωση πολλών κρουσμάτων, αντικατάσταση του προσωπικού.

- Θα υπάρχει ειδικό ερωτηματολόγιο που οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμπληρώνουν κάθε μέρα. Παράλληλα, θα εφαρμόζεται καθημερινή θερμομέτρηση και τεστ covid δειγματοληπτικά.

- Εφαρμόζεται κώδικας ασφαλούς συμπεριφοράς προσωπικού εντός και εκτός δομών. Προβλέπεται η χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους σε κάθε τους δραστηριότητα.

- Εκπαιδευτικά σεμινάρια για εργαζόμενους.

- Συντονισμένοι και συχνοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

- Διενέργεια μοριακών ελέγχων. Έχουμε πλάνο αυξημένων ελέγχων με μεθοδολογία που θα βάζει σε προτεραιότητα μονάδες υψηλού κινδύνου, δήλωσε η κυρία Μιχαηλίδου.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider