Τερέζα Μέι: Αποχωρώ στις 7 Ιουνίου (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τερέζα Μέι: Αποχωρώ στις 7 Ιουνίου (vid)
Η Τερέζα Μέι έκανε τη σχετική ανακοίνωση μετά τη συνάντηση της με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922.

Την ανακοίνωση της ημερομηνίας αποχώρησής της από τον πρωθυπουργικό θώκο, έκανε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία, λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που την ήθελαν να δηλώνει την παραίτηση της, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ισχυρής Επιτροπής 1922 των Συντηρητικών σερ Γκράχαμ Μπρέιντι.

Συγκεκριμένα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

«Είμαι περήφανη για την πρόοδο που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια» δήλωσε η Τερέζα Μέι εμφανώς συγκινημένη στην ομιλία της, και συνέχισε: «Έχουμε βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους από ποτέ να βρουν δουλειά».

Αναφερόμενη στο Brexit δήλωσε: «μου προκαλεί βαθιά θλίψη το ότι δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το Brexit, αυτή θα είναι μια δουλειά για τον διάδοχο μου».

Να υπενθυμίσουμε πως η Τερέζα Μέι θα παραμείνει στην εξουσία ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την εκλογή από το Συντηρητικό Κόμμα του διαδόχου της, μια διαδικασία που μπορεί να φτάσει και τις 6 εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider