Μια νέα υγιεινή σοκολάτα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, που φτιάχνεται, αποκλειστικά από το κακάο, ανακοίνωσε ότι θα παρασκευάσει η Nestle.
Ο ελβετικός κολοσσός χρησιμοποιεί μια τεχνική για να μετατρέψει τον λευκό πολτό που καλύπτει τους κόκκους του κακάο σε μια σκόνη με φυσικά σάκχαρα.
Όπως αναφέρει η Nestle, μέχρι σήμερα δεν είχε χρησιμοποιήσει το εσωτερικό του κακάο ως γλυκαντικό.
Η νέα μαύρη σοκολάτα που παρασκευάζεται, περιέχει 40% λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με τις αντίστοιχες σοκολάτες με προσθήκη ζάχαρης.
Η Nestle σχεδιάζει να παρουσιάζει τη νέα σοκολάτα Κit Kat που θα φτιάχνεται με αυτό τον τρόπο, το φθινόπωρο στην Ιαπωνία, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν τον επόμενο χρόνο και άλλες χώρες.
Η Patrice Bula, Επικεφαλής των Επιχειρηματικών Μονάδων Στρατηγικής, Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Νestle δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που φέρνουμε στους λάτρεις της σοκολάτας, μια νέα σοκολάτα που παράγεται αποκλειστικά από το κακάο χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Πρόκειται για μία καινοτομία, να χρησιμοποιούμε το τη φυσική γλυκύτητα του κακάο για να προσφέρουμε μια καθαρή, πρωτότυπη εμπειρία σοκολάτας».