Glass Lewis: Θετικές οι υποψηφιότητες για το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Glass Lewis: Θετικές οι υποψηφιότητες για το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας
Οι συγκεκριμένες επιλογές , βάσει και της επαγγελματικής διαδρομής των εν λόγω προσώπων, θα προσφέρουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Θετική είναι η τοποθέτηση του συμβουλευτικού οίκου Glass Lewis όσον αφορά στα υποψήφια μέλη για το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, μετά τις τέσσερις παραιτήσεις που δρομολογήθηκαν κατόπιν της παρέμβασης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως βασικός μέτοχος.

Στη σημερινή του έκθεση, ο οίκος επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες επιλογές, βάσει και της επαγγελματικής διαδρομής των εν λόγω προσώπων, θα προσφέρουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας το κατάλληλο επίπεδο εμπειρίας αλλά και ποικιλομορφίας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του αντιπροέδρου, το ΤΧΣ θα προτείνει την Αικατερίνη Μπερίτση, που παραιτήθηκε προσφάτως από το ΔΣ της Eurobank. Επίσης, ο πρώην υπουργός Οικονοµικών Γκίκας Χαρδούβελης θα αναλάβει τη νεοσυσταθείσα θέση του senior independent director και θα μετέχει στο ΔΣ ως μη εκτελεστικό μέλος.

Επιπλέον, στα νέα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα της νέας επικεφαλής Λιανικής Τραπεζικής, Χριστίνας Θεοφιλίδη, καθώς και της γενικής διευθύντριας ∆ιαχείρισης Απαιτήσεων Εταιρικής και Λιανικής Τραπεζικής, Φωτεινής Ιωάννου.

Τονίζεται, επίσης, πως πλέον στο ΔΣ της τράπεζας η πλειοψηφία των μελών θα είναι μη εκτελεστικά μέλη στοιχείο που επίσης καλύπτει τις προϋποθέσεις ανεξαρτησίας, όπως αυτές προβλέπονται από τις πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης. Μετά τις θετικές συστάσεις τόσο της ISS όσο και της Glass Lewis σχετικά με τα προτεινόμενα νέα μέλη του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, θεωρείται πλέον βέβαιη η θετική ψήφος της πλειοψηφίας των αλλοδαπών μετόχων της τράπεζας.

Οι αποφάσεις για τη νέα σύστηση του διοικητικού συμβουλίου αναμένεται να παγιωθούν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της τράπεζας στις 31 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider