Στάσσης (ΔΕΗ): Σε βάθος τριετίας η ΔΕΗ θα επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στάσσης (ΔΕΗ): Σε βάθος τριετίας η ΔΕΗ θα επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά
Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής μίλησε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ.

Στη στρατηγική της επιχείρησης και στη νέα εμπορική πολιτική της επιχείρησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Ο κ. Στάσσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αλλαγές στα τιμολόγια, οι οποίες θα εγκριθούν στο ΔΣ της επιχείρησης την Παρασκευή και στα λοιπά μέτρα που λαμβάνονται για την εξυγίανση της επιχείρησης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ αναφέρθηκε στις οφειλές τρίτων ύψους 2,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας ότι «η διοίκηση θα λάβει άμεσα μέτρα για το θέμα». Αναφερόμενος στις αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική, σημείωσε ότι «προχωρούμε σε λελογισμένο εξορθολογισμό των τιμολογίων χωρίς να επιβαρύνεται ο τελικός καταναλωτής και με μικρές μειώσεις σε κάποιες περιπτώσεις. Οι αυξήσεις στην κιλοβατώρα διαμορφώνονται από 16,4% έως 19,4%. Η διατήρηση της έκπτωσης συνέπειας είναι μια συνειδητή επιλογή που επιτρέπει να συνεχίσουμε να επιβραβεύουμε συνεπείς πελάτες. Δεσμευόμαστε με νέα εμπορική πολιτική από το νέο έτος να είμαστε πιο δίκαιοι απέναντί τους».

Ο κ. Στάσσης έκανε λόγο για την εφαρμογή ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα ως προληπτικού μέτρου με μηδενική επίπτωση ενώ αναφέρθηκε και στο κυνήγι όλων των στρατηγικών κακοπληρωτών και στην τιτλοποίηση οφειλών.

«Θα προχωρήσουμε σε τιτλοποίηση οφειλών. Στα μέτρα αποκατάστασης θα συμπεριληφθούν η καταβολή ΥΚΩ ύψους 200 εκατ. ευρώ και η κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ. Με όλα αυτά τα μέτρα η ΔΕΗ καταφέρνει να βγει στην επιφάνεια και να αναπνεύσει».

«Όμως αυτά δεν είναι αρκετά. Τα μέτρα αυτά αποτελούν προσωρινό αντίδοτο στο πρόβλημα ρευστότηας. Θα χρειαστούμε διαρθρωτικές παρεμβάσεις όπως είναι : η λειτουργία επιχείρησης ως πραγματικής εισηγμένης, το νέο business plan μέχρι τέλος του έτους, η απολιγνιτοποίηση, η ανάπτυξη ΑΠΕ, ο εκσυγχρονισμός εμπορίας με καινούρια εμπορική πολιτική και προϊόντα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός όλου του ομίλου», σημείωσε ο κ. Στάσσης και πρόσθεσε ότι σταδιακά ο όμιλος μπορεί να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά σε βάθος τριετίας βλέποντας τα πρώτα αποτελέσματα από 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider