Ο κοροναϊός «προσγείωσε» απότομα τη μετοχή της Tesla

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο κοροναϊός «προσγείωσε» απότομα τη μετοχή της Tesla
Το διήμερο ράλι που κατέγραψε στις αρχές της εβδομάδας η μετοχή της Tesla «χάθηκε» μετά την ανακοίνωση του προσωρινού «λουκέτου» στο εργοστάσιο της Κίνας, εξαιτίας του κοροναϊού.

«Βούλιαξαν» οι μετοχές της Tesla, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του προσωρινού «λουκέτου» στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κίνα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των παραγγελιών Model 3.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, η τιμή της μετοχής της Tesla κατέγραψε πτώση ύψους 17,18%, κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτη, ενώ ενδοσυνεδριακά η πτώση είχε φτάσει το 20%.

Ο κοροναϊός άλλαξε το κλίμα

Δείγμα της ξαφνικής αλλαγής στο κλίμα είναι τα κέρδη ρεκόρ, της τάξης του 112%, που μετρούσε μέχρι την Τρίτη η Tesla. Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία πρωταγωνιστούσε στον κλάδο από τις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του CNBC, η μετοχή της Tesla κατέγραψε τις καλύτερες επιδόσεις στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας για εφέτος, με το διήμερο ράλι στις αρχές της εβδομάδας (άλμα 19,9% τη Δευτέρα και 13,7% την Τρίτη) να απογειώνει τη μετοχή.

Όμως οι βαριές απώλειες της Τετάρτη, δέγραψαν μέρος των κερδών του εντυπωσιακού διημέρου.

«Ανταγωνίζεται τον τεχνολογικό κλάδο»

«Με τέτοια κέρδη, η Tesla μοιάζει να ανταγωνίζεται τον… τεχνολογικό κλάδο. Στα τρέχοντα επίπεδα, οι επενδυτές συγκρίνουν την αποτίμηση της μετοχής της Tesla με τις τεχνολογικές μετοχές και όχι με τις αντίστοιχες του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών», σχολιάζαν στην αρχή της εβδομάδας οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Μάλιστα, η κεφαλαιοποίηση της Tesla προσέγγισε εκείνη της Toyota, ενώ ήταν πενταπλάσια από την κεφαλαιοποίηση της Ford. Την Τετάρτη, 05/02 η κεφαλαιοποίηση της Tesla ήταν στα 132,4 δισ. δολάρια.

Να σημειωθεί πως από τις αρχές του έτους, οι μετοχές της Ford υποχωρούν 1,3% και της General Motors μετρούν απώλειες 6%. Κατά 12% έχουν υποχωρήσει οι μετοχές της Daimler και κατά 9,6% της BMW, αντίστοιχα. Απώλειες 6,8% καταγράφουν οι μετοχές της Nissan και πτώση 8% σημειώνουν οι μετοχές της Honda.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider