Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της εστίασης – Τι λένε οι καταστηματάρχες

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της εστίασης – Τι λένε οι καταστηματάρχες
Με περιορισμούς στους πελάτες ανά τ.μ, τα άτομα ανά τραπέζι και με μέτρα προστασίας αναμένεται να ανοίξουν στις 25 Μαΐου, καφετέριες και εστιατόρια.

Αντίστροφα μετρούν πλέον για την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους στις 25 Μαΐου οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων.

Μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση το απόγευμα της Κυριακής, οι καταστηματάρχες προετοιμάζονται να ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό καθώς η επιτροπή των λοιμωξιολόγων άναψε το Σάββατο, το πράσινο φως στο αίτημα της κυβέρνησης.

Προς τη «θετική κατεύθυνση» χαρακτήρισε όσα ανακοινώθηκαν για την επαναλειτουργία εστιατορίων και καφέ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς.

Όπως επεσήμανε στο insider.gr o κ. Καββαθάς, είναι σημαντικό ότι αξιοποιείται και ο εσωτερικός χώρος των καταστημάτων, τηρώντας φυσικά τις προϋποθέσεις και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Τόνισε ωστόσο ότι δεν έγιναν ακόμη ανακοινώσεις για όσα θα προβλέπονται σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο αλλά και για τα μέτρα στήριξης που έχουν ζητήσει οι επιχειρήσεις και είναι απαραίτητα για την επαναλειτουργία τους.

«Ακούμε προς το παρόν από διαρροές, για τραπεζομάντηλα μίας χρήσης ή ότι θα απαγορεύεται το αλατοπίπερο και το μπουκάλι λαδιού στα τραπέζια αλλά περιμένουμε μέσα στην εβδομάδα τις επίσημες ανακοινώσεις» λέει ο κ. Καββαθάς.

Επεκτείνονται οι χώροι για τα τραπεζοκαθίσματα

Τη ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα επέκτασης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους σε κοινόχρηστους χώρους, αναμένεται να καταθέσει με τροπολογία, σήμερα, Δευτέρα, στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Καββαθάς εκτιμά ότι οι ρυθμίσεις αυτές θα έχουν τόσο θετικά όσο και αρνητικά αποτελέσματα. Όπως επισημαίνει, αφενός διευκολύνουν τις επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν επιπλέον χώρους, αφετέρου δημιουργούν «αθέμιτο ανταγωνισμό» μεταξύ των καταστημάτων που θα μπορούν να επεκταθούν λόγω του σημείου που βρίσκονται και εκείνων που δεν θα έχουν την ίδια δυνατότητα.

Παράλληλα σημειώνει ότι ενδεχομένως να δημιουργηθούν προστριβές σε κοινωνικό επίπεδο, λόγω των χώρων που θα καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα στους οποίους θα κινούνται και πολίτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider