AXIA Ventures: M&A Co-Advisor & Debt Advisor της MidEuropa για την εξαγορά μεριδίου πλειοψηφίας της FAMAR

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AXIA Ventures: M&A Co-Advisor & Debt Advisor της MidEuropa για την εξαγορά μεριδίου πλειοψηφίας της FAMAR
Η MidEuropa θα επενδύσει μαζί με τη διοικητική ομάδα και τους υφιστάμενους μετόχους, οι οποίοι θα διατηρήσουν ένα μειοψηφικό μερίδιο.

Συμφωνία για την εξαγορά μεριδίου πλειοψηφίας της FAMAR υπέγραψε MidEuropa από την ECM Partners και την Metric Capital Partners. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η MidEuropa θα επενδύσει μαζί με τη διοικητική ομάδα και τους υφιστάμενους μετόχους, οι οποίοι θα διατηρήσουν ένα μειοψηφικό μερίδιο.

Η συναλλαγή, η οποία υπόκειται σε συνήθεις αντιμονοπωλιακές και ρυθμιστικές εγκρίσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Η AXIA Ventures Group ενήργησε ως M&A Co-Advisor & Debt Advisor της MidEuropa στη συναλλαγή. Η FAMAR αποτελεί ένα σημαντικό συνεργάτη σε ένα διευρυμένο πελατολόγιο blue-chip φαρμακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 80 διεθνείς αγορές.

«Η Εταιρεία παρέχει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών σε όλη την αλυσίδα αξίας CDMO, με διευρυμένες δυνατότητες σε πολλαπλές μορφές δοσολογίας, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών αποστειρωμένων, στερεών, ημιστερεών τύπων, καθώς και υπηρεσίες Έρευνας & Ανάπτυξης. Η FAMAR απασχολεί περίπου 1.900 άτομα που εργάζονται σε ένα δίκτυο έξι μονάδων παραγωγής στη νότια Ευρώπη και δύο συμπληρωματικών κέντρων Έρευνας & Ανάπτυξης» τονίζεται.

Η επένδυση της MidEuropa στη FAMAR καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη δέσμευση της εταιρείας να εντοπίζει και να υποστηρίζει αναπτυσσόμενες πλατφόρμες στον κλάδο της υγείας και υγειονομικής περίθαλψης, και με την ολοκλήρωσή της, οι συνολικές επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων της στον συγκεκριμένο κλάδο θα ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

«Με την ιδιότητά της ως M&A Co-Advisor & Debt Advisor, η AXIA υποστήριξε την MidEuropa κατά την διάρκεια των σταδίων προσφοράς της ανταγωνιστικής διαδικασίας, στους τομείς Συγχωνεύσεων & Εξαγορών και Διαχείρισης Χρέους» υπογραμμίζεται ταυτόχρονα στην σχετική ανακοίνωση που είδε το «φως» της δηημοσιότητας.

Ο κ. Χάρης Σιτζόγλου, Managing Director & Head of Credit της AXIA δήλωσε: «Είναι τιμή μας που υποστηρίξαμε επιτυχώς τη MidEuropa σε αυτή τη σημαντική συναλλαγή στον χώρο των φαρμακευτικών υπηρεσιών στη Νότια Ευρώπη. Είναι σημαντικό να βλέπουμε την αυξανόμενη επιθυμία των κορυφαίων διεθνών επενδυτών να εξερευνήσουν ευκαιρίες στην χώρα μας, πέρα από τους παραδοσιακούς τομείς της οικονομίας της. Από τη μεριά της AXIA, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ηγεσία και την ομάδα της MidEuropa που μας εμπιστεύτηκαν με αυτήν την ανάθεση, να τους συγχαρούμε και να ευχηθούμε σε αυτούς και στη διοικητική ομάδα ό,τι καλύτερο στην υλοποίηση των στόχων τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κλουκίνας - Λάππας: Με 60,115% η Intracom Properties

Lamda Development: Η ποιότητα των υδάτων στο Ελληνικό παραμένει ανεπηρέαστη

McDonald's: Πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις για πρώτη φορά από το 2020

gazzetta
gazzetta reader insider insider