McDonald's: Πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις για πρώτη φορά από το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
McDonald's: Πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις για πρώτη φορά από το 2020
Για πρώτη φορά από το 2020 μειώθηκαν οι πωλήσεις της McDonald’s Corp. το δεύτερο τρίμηνο, χάνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών που έβλεπαν μέτρια ανάπτυξη.

Για πρώτη φορά από το 2020 υποχώρησαν οι πωλήσεις της McDonald’s το δεύτερο τρίμηνο, χάνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών που έβλεπαν μέτρια ανάπτυξη.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις της αλυσίδας μειώθηκαν κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με κάθε ένα από τα γεωγραφικά τμήματα της McDonald's να καταγράφει λιγότερες πωλήσεις.

Η μετοχή της McDonald's υποχωρεί 15% φέτος, σε σύγκριση με άνοδο 14% για τον δείκτη S&P 500 την ίδια περίοδο. Πριν το άνοιγμα της Wall Street η μετοχή δεν καταγράφει σημαντική κινητικότητα.

Η αύξηση των πωλήσεων της McDonald's επιβραδύνθηκε φέτος, καθώς οι καταναλωτές μείωσαν τα Big Mac και λόγω της τσιμπημένης εδώ και χρόνια τιμής τους, αλλά και λόγω των στενών προϋπολογισμών των νοικοκυριών.

Στο τέλος του περασμένου τριμήνου, η εταιρεία fast food λανσάρισε το γεύμα των 5 δολαρίων στις ΗΠΑ για να πείσει τους πελάτες ότι εξακολουθεί να είναι μια προσιτή επιλογή. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι προσελκύει πελάτες, αν και οποιαδήποτε ώθηση στις πωλήσεις δεν θα είναι ξεκάθαρη παρά μόνο αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η αλυσίδα βρίσκεται στη μέση ενός φιλόδοξου σχεδίου επέκτασης, με στόχο να έχει 50.000 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο έως το 2027, από περίπου 42.000 στην αρχή του τρέχοντος έτους.

Τα κέρδη, εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, ήταν 2,97 δολάρια ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, χάνοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών. Η εταιρεία διατήρησε επίσης το guidance της για ανοίγματα νέων καταστημάτων και λειτουργικό περιθώριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Philips: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η κερδοφορία το β' τρίμηνο

Heineken: Βουτιά της μετοχής καθώς έχασε τις εκτιμήσεις για το α' εξάμηνο

SingularLogic: MoU στον τομέα της ευφυούς ετοιμότητας κτιρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider