SingularLogic: MoU στον τομέα της ευφυούς ετοιμότητας κτιρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SingularLogic: MoU στον τομέα της ευφυούς ετοιμότητας κτιρίων
Mνημόνιο συνεργασίας, που στοχεύει στην προώθηση της επιστημονικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας στον τομέα της ευφυούς ετοιμότητας κτιρίων (Smart Readiness Indicator - SRI), υπέγραψε η SingularLogic, μέλος του ομίλου Space Hellas. 

Mνημόνιο συνεργασίας, που στοχεύει στην προώθηση της επιστημονικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας στον τομέα της ευφυούς ετοιμότητας κτιρίων (Smart Readiness Indicator - SRI), υπέγραψε η SingularLogic, μέλος του ομίλου Space Hellas.

Στο μνημόνιο συνεργασίας συμμετέχουν, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ), ο Κόμβος Καινοτομίας IsZEB και το Ινστιτούτο για την Ευρωπαϊκή Ενεργειακή και Κλιματική Πολιτική (IEECP).

Οι εταίροι σε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας, διαθέτοντας τεχνογνωσία και δεξιότητες στον τομέα της ευφυούς ετοιμότητας κτιρίων, δεσμεύτηκαν σε μία εποικοδομητική προώθηση της συνεργασίας τους ανταλλάσσοντας γνώσεις και εμπειρία σε θέματα που σχετίζονται με το SRI και συγκεκριμένα σε:

1. Κοινές επιστημονικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες
2. Συμβουλευτικές / επιστημονικές υπηρεσίες και μελέτες
3. Κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα (Εθνικά - Ευρωπαϊκά – Διεθνή)
4. Ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας οι εταίροι θα στηρίξουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την δοκιμαστική φάση του SRI στην Ελλάδα, μέσω των τεσσάρων (4) έργων LIFE: SRI-ENACT, easySRI, Smart Square Project και SRI2MARKET. Η δοκιμαστική φάση του SRI στην Ελλάδα περιλαμβάνει την αξιολόγησή του σε διαφορετικούς τύπους κτιρίων και αποσκοπεί στη διερεύνηση της μεθοδολογίας SRI, καθώς και στην απόκτηση πολύτιμων γνώσεων σχετικά με την πρακτική εφαρμογή της στην Ελλάδα.

Η Δρ. Σταματία Ρίζου, R&D Manager στη SingularLogic και συντονίστρια του έργου SRI-ENACT, σημείωσε: «Η συνεργασία μεταξύ των εταίρων που συμμετέχουν στο ελληνικό SRI Cluster αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικό όφελος στον αντίκτυπο των έργων και των ερευνητικών δραστηριοτήτων για το SRI. Η SingularLogic, για το έργο SRI-ENACT, υλοποιεί ένα ψηφιακό εργαλείο για την αξιολόγηση του δείκτη ευφυούς ετοιμότητας κτιρίων και σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συντονίζει την πιλοτική εφαρμογή του, σε περισσότερα από 100 κτίρια στην Ελλάδα τα οποία εντάσσονται στην δοκιμαστική φάση του SRI στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στρατηγική συνεργασία Intrafashion Group και Mediterranean College

Εφραίμογλου: Το ΕΒΕΑ συμβάλλει ώστε η καινοτομία να γίνει ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης

Ελαιόλαδο: Ρεκόρ περιστατικών νοθείας στην ΕΕ - Εντοπίστηκαν από ορυκτέλαια μέχρι θραύσματα γυαλιού

gazzetta
gazzetta reader insider insider