Lamda Development: Η ποιότητα των υδάτων στο Ελληνικό παραμένει ανεπηρέαστη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lamda Development: Η ποιότητα των υδάτων στο Ελληνικό παραμένει ανεπηρέαστη
Η βιωσιμότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του έργου της ανάπλασης του #TheEllinikon και θεμελιώδης αξία της LAMDA Development, επισημαίνει η εταιρεία.

Στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) έχει αναθέσει η Lamda Development την αποτύπωση της κατάστασης του θαλασσίου περιβάλλοντος στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ενημέρωση, η ποιότητα των υδάτων παραμένει ανεπηρέαστη. Οι δειγματοληψίες και οι χημικές αναλύσεις συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια των έργων ανάπλασης, ενώ μεταξύ άλλων γίνεται αξιολόγηση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, καταγραφή της ποιότητας του θαλασσίου ύδατος και του πυθμένα. Η βιωσιμότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του έργου της ανάπλασης του #TheEllinikon και θεμελιώδης αξία της LAMDA Development, επισημαίνει η εταιρεία.

Από το 2021, o Όμιλος της LAMDA Development διαθέτει πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης που έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο. Η πολιτική συνοψίζει τη δέσμευση του Ομίλου για υπεύθυνη διαχείριση των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδράσεων, που προκύπτουν από το σύνολο των δραστηριοτήτων του προς τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς και ευρύτερα, προς την οικονομία, την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον.

Σκοπός της πολιτικής αποτελεί αφενός η μείωση τυχόν αρνητικών επιπτώσεων, όπως οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και αφετέρου η αύξηση των θετικών επιδράσεων, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ηνωμένων Εθνών (SDGs). Στο τέλος του 2022, συντάχθηκε επιμέρους πολιτική βιώσιμης Ανάπτυξης για το έργο του The Ellinikon, καθώς και σχέδιο διαχείρισης βιώσιμης ανάπτυξης σε συμφωνία με την πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στάση αναμονής στη Wall Street στην εβδομάδα της Fed

Θεσσαλία: To JennyGr και το Humanity Greece ανακαίνισαν το Κοινοτικό Γραφείο του χωριού Μεταμόρφωση 

SingularLogic: MoU στον τομέα της ευφυούς ετοιμότητας κτιρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider