Θεσσαλία: To JennyGr και το Humanity Greece ανακαίνισαν το Κοινοτικό Γραφείο του χωριού Μεταμόρφωση 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλία: To JennyGr και το Humanity Greece ανακαίνισαν το Κοινοτικό Γραφείο του χωριού Μεταμόρφωση 
Το JennyGr παρέδωσε το ποσό που συγκεντρώθηκε από την πώληση των εισιτηρίων του 1ου Women’s Forum «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ» και το HUMANITY GREECE οργάνωσε την ανακαίνιση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης Καρδίτσας. 

Ένα περίπου χρόνο μετά την ολική καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία από την έλευση της κακοκαιρίας Daniel και έπειτα Elias, η κατάσταση στα χωριά όπως η Μεταμόρφωση, ο Παλαμάς, ο Βλοχός παραμένει αρκετά δύσκολη καθώς υπέστησαν ολικές καταστροφές.
Το JennyGr πάντα ευαισθητοποιημένο σε θέματα που αφορούν την κοινωνία, τον Απρίλιο του 2024 αποφάσισε να δωρίσει όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων του 1ουWomen’s Forum με τίτλο «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ», που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Executive Consultant του jenny.gr Τζένης Μπαλατσινού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Humanity Greece με τη σειρά του έδωσε ζωή στο χωριό Μεταμόρφωση Καρδίτσας προχωρώντας σε καθαρισμό, ανακαίνιση και αγορά καινούργιου εξοπλισμού για το Πολιτιστικό Σύλλογο Μεταμόρφωσης αλλιώς Κοινοτικό Γραφείο του χωριού. Πρόκειται για το σημείο όπου κατάφεραν και διασώθηκαν 70 πολίτες του χωριού Μεταμόρφωση τις πρώτες ώρες της έλευσης της φονικής κακοκαιρίας Daniel.

Κάτοικοι του χωριού παρέμειναν για ώρες στην ταράτσα του Κοινοτικού Γραφείου περιμένοντας βοήθεια.
Σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο χτυπά η καρδιά του χωριού, αφού ο χώρος αποτελεί ορόσημο για τους ανθρώπους του, προσπαθώντας να γίνονται δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις . Παράλληλα, αποτελεί έναν κόμβο επικοινωνίας των ανθρώπων, αλλά και διαμονής καθώς διαθέτει ακόμη και δωμάτιο ξεκούρασης για Πυροσβέστες και εθελοντές που βοηθούν στην αποκατάσταση του χωριού.

Mε την στήριξη του Jenny.gr ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανακαίνιση του χώρου

Στην προσπάθεια ολικής ανακαίνισης και αναδιαμόρφωσης του χώρου, καθοριστικό ρόλο είχε η οικονομική στήριξη που δόθηκε μετά την υλοποίηση του 1ου forum ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ που διοργάνωσε το JennyGr το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. To ποσό των 4.500,00 ευρώ δόθηκε ως δωρεά για την αποκλειστική στήριξη του σκοπού αυτού, ενώ την ημέρα του συνεδρίου, η κα Λίτσα Ρητά - κάτοικος του χωριού Μεταμόρφωσης και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, παρευρέθηκε δια ζώσης στο συνέδριο όπου και ευχαρίστησε θερμά για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία.

Μέσα από την πολύτιμη συμβολή της δωρεάς αυτής, αγοράστηκε ολοκαίνουργιος τεχνολογικός εξοπλισμός για την κάλυψη όλου του χώρου, δομικά υλικά και λευκά είδη.

Η LEROY MERLIN, σταθερά δίπλα στο έργο του Humanity Greece εξασφάλισε και σε αυτή την σπουδαία δράση για την τοπική Κοινωνία της Καρδίτσας, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον εσωτερικό χώρο του Κέντρου, από ραφιέρες, καρέκλες, ξύλινα τραπέζια εργασίας, μέχρι αφυγραντήρες, ενώ η KRAFT Paints,προσέφερε τα χρώματα για τους ελαιοχρωματισμούς του χώρου εσωτερικά και εξωτερικά.

Η ασφαλής μεταφορά 25 εθελοντών έγινε μέσω της εταιρείας Platon Bus, η οποία και παρέχει δωρεάν πούλμαν ώστε οι εθελόντριες και εθελοντές να μεταφερθούν αυθημερόν, με ασφάλεια από την Αθήνα στο χωριό της Μεταμόρφωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider