Ελλάκτωρ: Υπέρ ανάκλησης του δ.σ. το 61,14%

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Υπέρ ανάκλησης του δ.σ. το 61,14%
Πρώτο σημάδι αλλαγής σελίδας στον Όμιλο, καθώς καταψηφίστηκε με 88,41% η πρόταση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και μόλις 10,99% ψήφισαν «υπέρ».

Με ποσοστό 61,14% η γενική συνέλευση αποφάσισε υπέρ της πρότασης των Ολλανδών για ανάκληση του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου, ενώ ποσοστό 38,77% καταψήφισε.

Παράλληλα, με ποσοστό 88,41% καταψηφίστηκε η πρόταση του Δ.Σ. για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50,4 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών μέσω έκδοσης νέων, κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων. Μόλις 10,99% ψήφισαν υπέρ, με την εξέλιξη αυτή να αποτελεί νίκη των Ολλανδών της Reggeborgh.

Αρνητική ήταν η απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εισηγμένης για το θέμα της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (κατά €212.129.282,97 με μείωση της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών της από €1,03 σε €0,04 ανά μετοχή, προς ισόποσο συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων) με ποσοστό 88,37%, έναντι 11,04% υπέρ.

Ο κ. Αν. Καλλιτσάντσης προχώρησε σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι σήμερα, εστιάζοντας στις κινήσεις ενίσχυσης της εταιρικής διακυβέρνησης στον όμιλο, στην αποχώρηση από ζημιογόνες αγορές και δραστηριότητες, στην εικόνα των χρηματοοικονομικών δεικτών, στη στρατηγική ενδυνάμωσης του επιχειρησιακού προφίλ της Ελλάκτωρ, στην ηγετική της θέση σε παραχωρήσεις, ΑΠΕ, απορρίμματα κ.α., αλλά και στην ενίσχυση της ρευστότητας της κατασκευαστικής ΑΚΤΩΡ. Σημείωσε ότι η Ελλάκτωρ διαθέτει ρευστότητα 400 εκατ. ευρώ και πρόσθετη χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ από την επαύξηση της χρηματοδότησης από υφιστάμενα έργα ΑΠΕ. Κατά την περίοδο 2014-2018, η Ελλάκτωρ εμφάνιζε συσσωρευμένες ζημίες 450 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω κατασκευής, ενώ παρέλαβε την εισηγμένη με πολύ υψηλό δανεισμό ύψους 762 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι σήμερα, η Άκτωρ έχει υπογράψει έργα 1,1 δισ. ευρώ, έχει συμβολαιοποιήσει διεκδικήσεις 260 εκατ. ευρώ, όπως και συμπληρωματικές συμβάσεις 120 εκατ. ευρώ, σε συνεργασία με την EDPR προωθεί έργα 900MW στις ΑΠΕ, ύψους 1 δισ ευρώ κ.α.

Ο εκπρόσωπος των Ολλανδών, κ. Γ. Σωτηρόπουλος, αναφέρθηκε στα ζητήματα ανταγωνισμού που ανέκυψαν από την προηγούμενη διοίκηση, μίλησε για το αίτημα από την Invesco για ασφαλιστικά μέτρα το οποίο πάντως αποσύρθηκε πριν τη γ.σ., αλλά και στην υποβολή σχετικής καταγγελίας από μικρομέτοχο στη γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Ε.Ε. για λήψη ασφαλιστικών μέτρων ώστε να μην έχει η Reggeborgh δικαίωμα ψήφου η οποία και απορρίφθηκε. Κατά τον ίδιο, έπρεπε να απορριφθεί η πρόταση του δ.σ., καθώς δεν εγγυάται την αποκατάσταση ευρωστείας του ομίλου, ενω δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο δ.σ που έχει και εσωτερικά ζητήματα. Δεσμεύθηκε, ότι το νέο δ.σ., εξετάζοντας τα δεδομένα ομίλου, θα φέρει συνολική πρόταση για χρηματοδοτική ενίσχυση του ομίλου. “Εφόσον εκλεγεί ένα νέο δ.σ. πιστεύουμε ότι εξετάζοντας ενδελεχώς τα δεδομένα του ομίλου θα φέρει μία πρόταση για τη χρηματοδότηση του ομίλου. Ζητάμε να καταψηφίσουμε τα θέματα ένα και 2 της ημερήσιας διάταξης» ανέφερε,ο κ. Σωτηρόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider