Γ. Περιστέρης: Αγόρασε μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνολικής αξίας σχεδόν 45 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γ. Περιστέρης: Αγόρασε μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνολικής αξίας σχεδόν 45 εκατ. ευρώ
Ο κ. Περιστέρης δεν επιθυμεί να υπερβεί το 33% στην εισηγμένη, εξέλιξη που θα τον υποχρέωνε σε υποβολή δημόσιας πρότασης.

Σε αγορά 4.017.857 κοινών ονομαστικών μετοχών, συνολικής αξίας 44.999.998,40 ευρώ, προέβη στις 18/3/2021 το νομικό πρόσωπο ΓΑΡΔΕΝΙΑ ΑΚΤΕΞΕ, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το εκτελεστικό μέλος, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Δ.Σ. της Εταιρείας κ. Γεώργιο Περιστέρη.

Όπως έχει αναφέρει το insider.gr, πληροφορίες από ανθρώπους που παρακολούθησαν τις διαδικασίες που σχετίζονται με τις μετοχικές ανακατατάξεις στον κατασκευαστικό κλάδο γενικότερα, αναφέρουν ότι οι Ολλανδοί της Reggeborgh προ ολίγου χρονικού διαστήματος δέχτηκαν προσφορά από διεθνές επενδυτικό κεφάλαιο για την απόκτησή του συνόλου της συμμετοχής τους στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, περίπου 30%.

Παράλληλα, ο Γ. Περιστέρης φέρεται, κατά πληροφορίες, να αποκτά σχεδόν 15%-16% επιπλέον ποσοστό, ρίχνοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δείχνοντας και αυτός την απόλυτη εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Περιστέρης δεν επιθυμεί να υπερβεί το 33% στην εισηγμένη, εξέλιξη που θα τον υποχρέωνε σε υποβολή δημόσιας πρότασης, για αυτό και απευθύνθηκε σε άλλου επιχειρηματικούς πόλους ώστε να συνδράμουν στην απορρόφηση των πακέτων των Ολλανδών. Όπως είναι για παράδειγμα η κ. Μαριάννα Λάτση που ήδη έχει αποκτήσει το 7,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider