Ελλάκτωρ: Τα ερωτηματικά μιας (ακόμα) κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Τα ερωτηματικά μιας (ακόμα) κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης
Για σήμερα έχει οριστεί η (εξ αναβολής) γενική συνέλευση του ομίλου Ελλάκτωρ, μια κρίσιμη διαδικασία που θα καθορίσει την επόμενη ημέρα για το γκρουπ, κυρίως δε τον κατασκευαστικό βραχίονα, ΑΚΤΩΡ.

Για σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου έχει οριστεί η (εξ αναβολής) γενική συνέλευση του ομίλου Ελλάκτωρ, μια κρίσιμη διαδικασία που θα καθορίσει την επόμενη ημέρα για το γκρουπ, κυρίως δε τον κατασκευαστικό βραχίονα, ΑΚΤΩΡ, η οποία όμως είναι γεμάτη… «ερωτηματικά».

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι η Greenhill Investments, συμφερόντων των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη, έχει προχωρήσει σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων αλλά και αγωγής (που θα εκδικαστούν τον Μάιο-Ιούνιο) κινούμενη κατά του Δ.Σ. της εισηγμένης αλλά και κατά της νομιμότητας της γενικής συνέλευσης του περασμένου Ιανουαρίου (καθώς και κατά των Ολλανδών) δίχως όμως μέχρι αργά χτες το βράδυ να έχει ξεκαθαρίσει αν… το νομικό αυτό μπαράζ ισχύει ή έχουμε κάποια αλλαγή πλεύσης. Επίσης, για χτες είχε οριστεί η εκδίκαση αι προσωρινής διαταγής κατά της Ελλάκτωρ, με πηγές να αναφέρουν ότι η απόφαση αναμένεται σήμερα το πρωί. Και έχει ενδιαφέρον καθώς αν «κερδίσει» η Greenhill ενδέχεται να αναβληθεί η Γ.Σ.. Πάντως, χτες η Ελλάκτωρ σημείωνε ότι η υπό κρίση αίτηση είναι νόμω και ουσία αβάσιμη και κύκλοι της θεωρούσαν ότι το δικαστήριο δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα των εφοπλιστών και η Γ.Σ. θα διεξαχθεί κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση όμως, και ενώ το «μπρα ντε φερ» ανάμεσα σε Reggeborgh και Greenhill κορυφώνονταν, παραμένει ακόμα ερωτηματικό, εφόσον τελικά δεν έχουμε νέα αναβολή, αν θα υπερψηφιστεί τελικά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ που έχει ζητήσει η διοίκηση της εισηγμένης, υπό τους Ξενόφο, Μυλωνογιάννη, Παναγιωτόπουλο, Τούμπουρο κ.α., αν και από πλευράς Ελλάκτωρ αλλά και χρηματιστηριακών πήγαζε μέχρι πρότινος μια αισιοδοξία που όμως μένει και να επιβεβαιωθεί. Προφανώς, ρόλο σε αυτό θα παίξουν τα μετοχικά ποσοστά και οι συνασπισμοί δυνάμεων, εφόσον βέβαια δεν έχουμε πάλι περίεργα περιστατικά με τα «δικαιώματα ψήφου».

Η ΑΚΤΩΡ ενώ συνεχίζει να έχει οικονομικά ανοίγματα (στα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ζημιών που βρήκε η διοίκηση για τα προηγούμενα χρόνια προστίθενται οι «τρύπες» περί τα 5 εκατ. ευρώ τον μήνα που «τρέχουν» μέσα στο έτος), προσπαθεί να λύσει προβλήματα και εκκρεμότητες με προμηθευτές, υπεργολάβους, συνεταίρους στα εργοτάξια, εργαζομένους.

Εάν βέβαια «περάσει» η πρόταση για ΑΜΚ, τότε ο όμιλος παίρνει μια βαθιά κεφαλαιακή ανάσα και το Δ.Σ. της Ελλάκτωρ, αλλά και οι Ολλανδοί, μπορούν να κινηθούν με μια σχετικά μεγαλύτερη άνεση. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν προκύψει κάτι θετικό από τη Γ.Σ. όσον αφορά στην ΑΜΚ, παραμένει ερωτηματικό ποιο ακριβώς είναι το «plan b» για την κεφαλαιακή ενίσχυση και την επόμενη ημέρα της ΑΚΤΩΡ, πέρα από την πιθανότητα η διοίκηση της Ελλάκτωρ να επανέλθει με νέες διαδικασίες και όρους ή με οικονομική ένεση από πλευράς της Reggeborgh.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider