Απορρίπτουν το σχέδιο της Μαρινόπουλος οι προμηθευτές

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απορρίπτουν το σχέδιο της Μαρινόπουλος οι προμηθευτές

«Ναι» στο κούρεμα των οφειλών αλλά «όχι» στην αποπληρωμή τους σε βάθος 15ετίας λένε οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος, οι οποίοι φέρονται αντίθετοι στο σχέδιο διάσωσης που κατέθεσε η εταιρεία στο Πρωτοδικείο (άρθρο 99).

Μάλιστα εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημιουργηθεί αρκετά μεγαλύτερο πρόβλημα στα καταστήματα της αλυσίδας, αφού οι προμηθευτές οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες, αρνούνται να συνεχίζουν να εφοδιάζουν με τα προϊόντα τους τα ράφια της αλυσίδας.

Όσο περνούν πάντως οι ημέρες, κύκλοι της αγοράς βλέπουν να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο το ενδεχόμενο διάσωσης της Μαρινόπουλος, η κατάρρευση της οποίας θα προκαλέσει ντόμινο στην αγορά.

Να σημειωθεί ότι με βάση την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η αλυσίδα βρίσκεται υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου – οπότε και θα εκδικαστεί η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Με την απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύονται οι διαδικασίες κατασχέσεων από τους πιστωτές του ομίλου. Το δικαστήριο διατάσσει τη μη μεταβολή κάθε οικονομικού στοιχείου των επιχειρήσεων του ομίλου, παγώνοντας παράλληλα και κάθε διάθεση ακινήτου του αλλά και εξοπλισμού.

Ο ρόλος του Σκλαβενίτη

Αν και τη περασμένη Παρασκευή οι δικηγόροι της Μαρινόπουλος παρουσίασε έγγραφο στο οποίο η Σκλαβενίτης δηλώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την είσοδο της ως στρατηγικός επενδυτής στην αλυσίδα, εντούτοις οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί είναι:

  • η διενέργεια ικανοποιητικού due dilligence (οικονομικού, φορολογικού και νομικού ελέγχου),
  • η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τις τυχόν εξ αυτής απορρέουσες ρυθμίσεις,
  • η διατήρηση των υφιστάμενων λειτουργιών και δικτύου καταστημάτων του Ομίλου και εν τέλει από λοιπές συνθήκες που είτε θα διαπιστωθούν είτε θα διαμορφωθούν κατά τη χρονική διάρκεια της εξυγίανσης.

Σημαντικό ρόλο στον αν και εφόσον ολοκληρωθεί το deal θα έχουν οι τράπεζες οι οποίες και θα πρέπει να χρημαοδοτήσουν το εγχείρημα αυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider